TIBERIU TROIA

MT-09 SP, cel mai nou Hyper Naked produs de Yamaha

Cu peste 48.000 unități distribuite, MT-09 este unul dintre cele mai bine vândute modele Yamaha, iar MT-09 SP consolidează poziția pe piață câștigată de modelele precedente.

Yamaha MT-09 SP

Lansat într-o primă variantă în toamna anului 2013, MT-09 a devenit în scurt timp un succes de piață, acest prim model fiind însoțit de o întreagă gamă, cu capacități cilindrice de la 125 cc, până la 1000 cc.

În cei patru ani trecuți de la apariția gamei MT, peste 150.000 de motociclete au fost vândute, modelele de 900 cc fiind una dintre variantele preferate de public.

Modelul MT-10 SP a atins niște culmi ale performanței la categoria din care face parte, astfel încât apariția variantei de 900, MT-09 SP, nu a fost decât un pas natural, așteptat de fanii firmei.

Yamaha MT-09 SP

Având același motor cu trei cilindri, cu tehnologie cross plane, moduri de livrare a puterii și control al tracțiunii decuplabil, noul MT-09 SP este echipat cu amortizoare Kayaba pe față, diferite de cele existente pe varianta MT-09, ambele fiind reglabile atât pe compresie, cât și pe revenire, spre deosebire de cele de pe MT-09, care sunt separate, unul pe compresie, cel de-al doilea pe preîncărcare.

Yamaha MT-09 SP

În acest fel, furca față de pe varianta SP este superioară, oferind posibilități mai mari de setare, alături de amortizorul spate, produs de Öhlins, reglabil cu ajutorul comenzii hidraulice de la distanță.

Cu performanțele unanim recunoscute ale motorului CP3, un aspect inspirat din grafica modelului MT-10 SP și detalii de finisaj atent studiate, noul MT-09 SP își merită cu prisosință sufixul SP, care redă caracterul sportiv și performanțele oferite.

MT-09 SP va fi disponibil începând din primele luni ale anului 2018 la magazinul importatorului autorizat Yamaha, Motodynamics SRL din București sau în rețeaua dealerilor autorizați.

Yamaha MT-09 SP

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*