TIBERIU TROIA

Ducati a prezentat echipa oficială și motocicletele participante în MotoGP 2018

În așteptarea începutului de sezon MotoGP 2018, Ducati a prezentat echipa oficială în cadrul unui eveniment organizat la sediul companiei din Borgo Panigale.

MotoGP 2018

După prezentarea echipei și a motocicletelor, toți membri echipei au făcut declarații, începând cu  Claudio Domenicali, CEO al Ducati Motor Holding: “Anul 2017 s-a încheiat bine, atât din punct de vedere comercial, pentru că s-au vândut aproape 56.00 de motociclete, cât și al competițiilor. Suntem pregătiți pentru 2018 și suntem convinși că va fi încă un an bun pentru noi. Este anul în care fanii firmei vor avea la dispoziție, pentru prima oară, o motocicletă înrudită cu cea pe care am dezvoltat-o pentru curse, Panigale V4.

Este anul în care vom avea World Ducati Week între 20-22 iulie și vrem să organizăm cea mai bună și complexă manifestare de până acum.

Vreau să mulțumesc cu această ocazie tuturor celor din companie, datorită cărora am avut aceste rezultate excepționale în 2017. Mulțumesc și partenerilor care ne-au stat alături în această nouă aventură MotoGP și urez succes departamentului Ducati Corse în viitorul sezon 2018.

MotoGP 2018

Luigi Dall’Igna, General Manger Ducati Corse, a adăugat: “Atunci când ajungi atât de aproape de titlu, așa cum am fost noi anul trecut, este ușor să greșești direcția în dezvoltarea motocicletei. Astfel, toate noile inovații pe care le vom introduce noului Desmosedici GP, vor fi caracterizate de evoluție, nu de revoluție.

Cred că ambii piloți ai echipei, Andrea Dovizioso și Jorge Lorenzo, sunt adevărate valori și amândoi pot ținti către titlul mondial în 2018.

Mai avem de făcut un ultim pas final și știm că nu va fi ușor, pentru că avem niște rivali foarte puternici și producători care sunt mult mai mari decât noi.

În orice caz vom încerca și vom face tot ce este posibil să facem din 2018 un an cu adevărat memorabil pentru noi și pentru toți Ducatisti.”

MotoGP 2018

Andrea Dovizioso: “Anul trecut a fost superb și am avut succes, dar am și învățat multe lucruri pe baza cărora putem continua munca în acest an.

Motocicleta noastră are câteva caracteristici care ne-au făcut viața grea pe unele circuite și pentru 2018 ne-am concentrat pe îmbunătățirea acestor aspecte, pentru a fi în poziția de a lupta pentru podium la fiecare cursă.

După ce am terminat pe locul doi în 2017, cu șase victorii, este normal ca singurul nostru obiectiv să fie lupta pentru titlul de acest an, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, pentru că fiecare an aduce câte ceva diferit.

În 2018 plecăm la drum de la nivelul competitiv de anul trecut și trebuie să rămânem 100% concentrați, lafel ca anul trecut, când am colaborat foarte bine cu colegul meu de echipă.”

MotoGP 2018

Jorge Lorenzo: “2017 a fost un an dificil pentru mine, pentru că nu am câștigat nici măcar o cursă și la începutul campionatului nu am fost în stare să lupt pentru podium, dar am avut răbdare, nu am cedat și am reușit câteva rezultate bune la câteva curse de la final.

Lucrul cu echipa a fost foarte important și Ducati m-a ajutat mult să adaptez motocicleta stilului meu de pilotaj, astfel încât cred că în 2018 vom porni mult mai competitivi.

Andrea și Desmosedici GP au demonstrat că totul este pregătit pentru a învinge în campionatului mondial și cred că am puterea și experiența necesară să lupt împreună cu el pentru împlinirea acestul obiectiv. Cred în șansele noastre și sunt convins că suntem mai puternici decât anul trecut.

Pentru mine, a fi un Ducatist este ceva cu adevărat special: sunt mândru că am acceptat această provocare și m-am simțit membru al familiei încă din prima zi, așa că aș vrea să răsplătesc pasiunea și sprijinul pe care l-am primit de la Ducatistii din întreaga lume, cu multe victorii și, dacă este posibil, cu titlul mondial.”

Echipa Ducati va pleca în câteva zile către Malaezia, unde va avea loc prima sesiune de teste oficiale înainte de începerea sezonului, organizată pe circuitul de la Sepang, în perioada 28-30 ianuarie.

MotoGP 2018

Sursa: Ducati

Dacă sunteți fani Ducati, mai jos sunt câteva articole postate până acum, legate de activitatea firmei și ultimele modele lansate.

Desmosedici Stradale, noul motor V4 prezentat de Ducati

Ducati a lansat modelul 1299 Panigale Final Edition

Ducati Multistrada 950 – test și prezentare

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*