TIBERIU TROIA

Echipa oficială Yamaha la Dakar 2018

Câștigătoare a primei ediții a Raliului Paris-Dakar, echipa oficială Yamaha la Dakar 2018 este în căutarea succeselor din anii trecuți.

Yamaha la Dakar 2018

Adrien Van Beveren

Reprezentând firma Yamaha în raliurile internaționale, echipa oficială Yamalube Yamaha este hotărâtă să readucă Yamaha la statutul de jucător cheie în Raliul Dakar.

Având în componența patru piloți pentru ediția din acest an, echipa este pregătită să facă o figură frumoasă în Raliul Dakar, ocupând primul loc în clasamentul general provizoriu prin Adrien Van Beveren, după primele cinci etape desfășurate.

Sub atenta coordonare a managerului echipei José Leloir, piloții Xavier de Soultrait, Adrien Van Beveren, Franco Caimi și Rodney Faggotter sunt hotărâți să atace podiumul de premiere al competiției.

Yamaha la Dakar 2018

Xavier de Soultrait

Echipa este completată de managerul sportiv Jordi Arcarons, reprezentând un adevărat avantaj datorită vastei sale experiențe competiționale, acumulată într-o viață dedicată motociclismului.

Încă de la începuturile competiției, Yamaha a fost una dintre forțele dominante, prima ediție desfășurată în 1979 pe traseul clasic Paris-Dakar fiind câștigată de Cyril Neveu, pe o motocicletă devenită legendă, Yamaha XT500, în istoria cursei, piloții Yamaha obținând la categoria motociclete un total de nouă victorii.

Pentru cea de-a 40-a ediție a Raliului Dakar, componența echipei oficiale, care este hotărâtă să plaseze firma Yamaha pe podiumul final al competiției din acest an, este următoarea:

Yamaha la Dakar 2018

Franco Caimi

Xavier de Soultrait [FRA – #23]

Adrien Van Beveren [FRA – #4]

Franco Caimi [ARG – #7]

Rodney Faggotter [AUS – #44]

Director: Alexandre Kowalski

Manager al echipei: José Leloir

Manager sportiv: Jordi Arcarons

Mecanic șef: Guillaume Davion

Motocicleta folosită de Yamalube Yamaha la Dakar 2018 – Yamaha WR450F Rally

Yamaha la Dakar 2018

Rodney Faggotter

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*