TIBERIU TROIA

Noul model Z900 RS a ajuns la magazinul Kawasaki din București – filmul cu pregătirea de livrare

Prezentat publicului la 45 de ani de la apariția primei generații de 900, Z900 RS este un omagiu adus modelului Z1, ales motocicleta anului încă de la lansare.

De fiecare dată când apare pe piață câte un motor retro reușit, încep să mă gândesc cum să fac să schimb motocicleta.

Nu se întâmplă foarte des, dar Kawasaki Z900 RS este unul dintre aceste modele.

Constructorii acestei bijuterii au reușit să Kawasaki Z900 RSreproducă forma multor repere de pe motocicleta care a fost sursa inspirației lor, primul model de 900 cc lansat în 1972, Z900, cunoscut în unele țări ca Z1.

Nu numai forma pieselor componente a fost reprodusă cu succes, ci și poziția pilotului, chiar dacă modelul modern face parte din cu totul altă categorie, față de modelul inițial, care era la vremea aceea o motocicletă sportivă.

În standul firmei de la EICMA 2017, expoziția la care modelul a fost prezentat în premieră, cele două motociclete, cea din 1972 și cea nou lansată, erau expuse împreună.

Z900 RS

Kawasaki Z900 model 1972 – Z1

Ne învârteam în stand pregătind filmul de prezentare difuzat cu ceva timp în urma și mă întrebam: pe care aș alege-o, pe cea veche, cu toate slăbiciunile tehnice ale anilor ‘70, sau pe cea nouă, îmbogățită cu sisteme electronice ?

Grea decizie, dar care devine simplă dacă ai șansa să mergi cu noua bijuterie.

În timp ce modelul vechi a reușit să impresioneze pe toată lumea cu performanțele fantastice pentru anii ‘70, Z900 RS impresionează prin frumusețe și prin rafinamentul detaliilor, pentru că, de mers, e normal să te aștepți să meargă impecabil.

E greu de spus că e perfectă, probabil perfecțiunea nu există, dar eu nu am putut să-i găsesc minusuri.

Aș cumpăra una și mâine, dacă aș putea și o astfel de afirmație nu veți mai găsi în nici unul dintre articolele mele.

Îmi fac datoria și amintesc numele companiei importatoare a produselor Kawasaki în România, United Motors din București, deși cred că acesta nu mai e un secret pentru nimeni.

Kawasaki Z900 RS

Pentru fanii motocicletelor Kawasaki, am pregătit mai jos câteva articole postate recent, cu teste și noutăți ale producătorului lor favorit.

Kawasaki Z900 – test și prezentare – varianta video

Kawasaki Ninja H2, motocicleta cu supraalimentare – de ce H2 ?

Test Kawasaki ZX-10R Ninja model 2015 aniversar – varianta video

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul  POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*