TIBERIU TROIA

Piaggio MP3 Yourban LT 300ie – test și prezentare – varianta video

Modelul Piaggio Yourban LT 300ie face parte din familia MP3, scuterele cu trei roți care pot fi utilizate cu carnet de conducere categoria B.

Înainte de a testa modelul Yourban mersesem cu Yamaha Tricity.

Soluția pare asemănătoare dar, comparând soluțiile tehnice, descoperi diferențe notabile.

Întregul sistem al furcii de față de la Piaggio este mult mai complex, având mai multe funcții.

Ca ținută de drum, cele două modele nu sunt foarte diferite, chiar dacă Yamaha Tricity este mai ușor cu aproape 60 kg.

Diferența de greutate se simte doar în momentul în care deblochezi MP3-ul din poziția verticală și, dacă nu ești atent, manevra se poate transforma într-o surpriză neplăcută.

Acesta a fost momentul în care m-am întrebat cum se poate descurca un om care respectă legea și conduce un astfel de scuter fără să fi folosit vreodată o motocicletă.

Piaggio MP3 Yourban LT 300ie

Nimic din ceea ce faci atunci când conduci o mașină, nici una dintre obișnuințele și instinctele create pe patru roți nu se aplică la cele trei ale MP3-ului și părerea mea este că un folositor de mașină fără niște cursuri de perfecționare (de fapt de acomodare), poate deveni o victimă sigură.

Și toate astea pentru că există o pedală de frână pe podeaua scuterului, pedală care acționează toate cele trei frâne.

Dar, dacă asta este legea, o respectăm și nu putem face nimic mai mult decât să sfătuim clienții să urmeze niște cursuri, iar ei ne vor considera cel puțin tâmpiți, din moment cei ei conduc ditamai SUV-ul fără probleme…

Piaggio MP3 Yourban LT 300ie

Motocicleta testată a fost pusă la dispoziție de compania The Bike Hub Romania, importatorul autorizat Piaggio în România.

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*