TIBERIU TROIA

Cum a fost la WDW 2018

Cea de-a zecea ediție a World Ducati Week, WDW 2018, s-a desfășurat pe circuitul “Marco Simoncelli” din Misano între 20-22 iulie și s-au stabilit noi recorduri de participare.

WDW 2018

Peste 91.500 de entuziaști din 73 de țări, au sărbătorit firma Ducati venind de pe cinci continente și participând la o serie de activități organizate pe o suprafață de peste 90.000 mp în cadrul circuitului, 75.000 mp în jurul acestuia și alți 15.000 mp de teren accidentat dedicați pilotajului în off-road.

O gamă întreagă de activități au transformat WDW 2018 într-un eveniment unic.

WDW 2018

Cursuri de pilotaj și teste pe noile modele Ducati, tururi de pistă pe circuit ca pasager în mașini performante Lamborghini, Audi și Seat, cursuri tehnice ale Universității Ducati, spectacole susținute de cascadori și întâlnirea cu membrii echipelor oficiale Ducati sau legende ale sportului cu motor, la toate acestea au putut participa toți cei care au venit la Rimini.

WDW 2018

Zone special amenajate pentru diferitele game de motociclete Ducati, “Land of Joy” pentru Scrambler, Monster Village pentru sărbătorirea a 25 de ani de existență a modelului, Multistrada Experience, în care a fost expusă motocicleta învingătoare în recent disputata cursă Pikes Peak 2018 și o zonă exclusivă, “Preview room”, în care, ca de fiecare dată, pasionații firmei au putut admira modele care urmează a fi lansate în sezonul următor.

WDW 2018

Unul dintre cele mai deosebite momente ale WDW 2018 a fost Cursa Campionilor, o întrecere între 12 piloți care reprezintă sau au reprezentat firma Ducati în MotoGP și WSBK.

Concurând pe 12 motociclete Panigale V4 S preparate și vopsite în culorile piloților, Dovizioso, Petrucci, Lorenzo, Melandri, Troy Bayliss, Rabat, Forés, Miller, Rinaldi, Siméon, Abraham și Michele Pirro au făcut deliciul publicului, cel din urmă câștigând cursa demostrativă.

WDW 2018

După cursă, cele 12 motociclete, împreună cu cea pregătită pentru Chaz Davies, care nu a putut participa fiind accidentat, fiind înlocuit de Xavier Siméon, au fost puse la vânzare prin licitație pe Ebay.

Conform tradiției, participanții au fost întâmpinați de Claudio Domenicali, implicat în organizarea evenimentului alături de 250 de angajați ai companiei.

WDW 2018

Pe lângă concerte în aer liber și diferite spectacole pregătite de organizatori, toți participanții au avut ocazia să facă un tur de pistă pe Misano World Circuit “Marco Simoncelli”, gazdă primitoare pentru WDW 2018.

Comunitatea Ducati din România a fost reprezentată la de un mic grup de pasionați, însoțiți de Președintele Desmo Owners Club România, acțiune susținută de compania Metrotehnica Internațional, importatorul oficial Ducati în România.

WDW 2018

Dacă vreți să vedeți cum a fost la una din edițiile anterioare ale World Ducati Week, mai jos este articolul postat cu acea ocazie.

Cum a fost la WDW 2016 (World Ducati Week)

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*