TIBERIU TROIA

Am fost la concursul de motocros pentru copii – Kids Challenge

Kids Challenge, competiție organizată de Adrian Răduță și RAMS, a ajuns la cea de-a patra etapă și se bucură de mare succes.

Kids Challenge

Kids Challenge – concurenții de la clasa Pișpirei la start

Nu cred că mai este nevoie să-l prezint pe Adi Răduță.

Cel mai valoros pilot de motocros al momentului din România, multiplul campion sud-est European și-a găsit vocația de profesor de motociclism pentru copii și face o treabă extraordinară.

De niște ani, Adi își petrece foarte mult timp cu pregătirea copiilor pe care îi antrenează și rezultatele au început să se vadă.

Împărțiți în grupe de vârstă și experiență, micii piloți au un program bine pus la punct, antrenamente la baza sportivă construită la Ciolpani, cantonamente în țară și în afara țării, pe piste consacrate și iată că au apărut și concursurile.

Kids Challenge

Kids Challenge – startul clasei Pișpirei

Să nu credeți că e o joacă.

Este vorba de un program de pregătire cu adevărat profesionist, care ar fi trebuit să fie susținut de Federația Română de Motociclism.

Oficialii acetei organizații s-au prevalat tot timpul de faptul că nu sunt bani, dar pentru alte proiecte egoiste rămase fără rezultate s-au găsit roabe de bani în ultimii ani.

În locul forului care ar trebui să facă ceva pentru motociclism și în special pentru copii, unul dintre importatorii autorizați a hotărât să-l spijine pe campionul entuziast.

Nu ar trebui să ne mire faptul că firma importatoare este chiar Yamaha, pentru că este una dintre cele mai vechi din România și mă pot mândri cu faptul că am început colaborarea cu acestă companie în toamna anului 1993.

Kids Challenge

După succesul comercial înregistrat în primul an, în cel de-al doilea an de existență, conducerea din Grecia a firmei a hotărât să se implice în sportul românesc și ne-a sprijinit cu motociclete de concurs și a suportat cheltuielile legate de diferitele competiții la care am participat (motociclism viteză, motocros și scutere de apă).

Entuziasmați de rezultatele obținute, adică 3 titluri de campion național obținute de mine și de Tase Drăghici, regretatul nostru prieten și coleg și 2 titluri de campion național la motocros, campania a mers mai departe și, în 1998, am reușit să cucerim Cupa FRM, singura competiție rezervată la acea oră echipelor, victorie urmată de 3 titluri de campion național la clasele de copii.

Ani au trecut și nu credeam că se va mai întâmpla ceva, dar iată că Adrian Răduță, sprijinit de colegii din echipa Motodynamics România, a reușit să convingă conducerea companiei să-i întindă o mână, să sprijine proiectul său generos și așa a apărut, printre alte acțiuni, Kids Challenge.

Kids Challenge

Piloții stau de vorbă – Kids Challenge – octombrie 2018

Duminică a avut loc la Ciolpani cea de-a patra etapă a competiției rezervată copiilor.

Lume multă, agitație, copii emoționați și părinți probabil mai emoționați decât copiii.

Împărțiți pe grupe de vârstă, foarte sugestiv numite, micii piloți s-au aliniat la start.

Concurenții de la clasa Pișpirei (4-7 ani), alături de Prichindei (8-10 ani) și, împreună cu cei de la clasa Voinicei (10-14 ani), au făcut tot ce au putut pentru un spectacol reușit.

Câștigători ? Nu mai contează cine a câștigat cursele, toți au câștigat și noi pe lângă ei.

Atât timp cât mai există cineva care are grijă de copii și, implicit, de viitorul motocicismului din România, toți suntem câștigători.

Succes Adi, bravo Yamaha, la cât mai multe ediții Kids Challenge !

Echipa de copii Yamaha

Echipa de copii Yamaha – 1998

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*