TIBERIU TROIA

Prototipul modelului Ducati Streetfighter V4 prezentat la cursa de viteză în coastă Pikes Peak

Apariția în 2020 a modelului Ducati Streetfighter V4 va fi anunțată cu ocazia cursei Pikes Peak, la sfârșitul lunii iunie.

Ducati Streetfighter V4

Apariția modelului Panigale V4 a avut un efect spectaculos, modelul V4R devenind imediat vedeta concursurilor de viteză pe circuit în MotoGP, WSBK și în principalele campionate naționale din Europa. Era normal ca motorul instalat pe Panigale să fie implementat și pe alte modele cunoscute ale producătorului din Bologna.

Iată că italienii nu s-au lăsat mult așteptați și apariția noului Ducati Streetfighter V4 va fi făcută publică cu ocazia cursei de viteză în coastă Pikes Peak.

Ce altă cursă putea fi mai reprezentativă pentru Ducati, cât timp aici, la una dintre cele mai dificile curse de viteză în coastă din lume (dacă nu cumva cea mai dificilă), firma Ducati a fost purtată în ultimii opt ani pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de același Carlin Dunne, pe diferite versiuni Multistrada, cel care va pilota de această data prototipul noului Streetfighter V4.

Cursa Pikes Peak, supranumită “Cursa către nori”, este organizată pe același traseu din statul Colorado începând din anul 1916, lungimea traseului fiind de 20 km, având 156 de viraje și o diferenţă de nivel de 1440 m, a fost considerată de Ducati ca fiind terenul perfect pentru a demonstra posibilitățile noului model.

Ducati Streetfighter V4, considerat de Claudio Domenicali, CEO Ducati, încă de pe acum una dintre vedetele spectacolului Ducati World Premiere 2020, păstrează tradiția, derivând din Panigale V4 dezbrăcat de carene, fiind echipat cu ghidoane înalte și late.

Performanțele motorului Desmosedici Stradale de 1100 cmc sunt controlate de profilul aerodinamic al motocicletei, special proiectate pentru acest model, dezvăluind formele finale pe care le vom putea admira în noiembrie la Milano, la EICMA 2019, moment care va fi urmat de livrarea motocicletelor în rețeaua oficială de magazine Ducati, începând din martie 2020.

Ducati Streetfighter V4

Modelul Ducati Streetfighter V4 va putea fi comandat și achiziționat de la magazinul Ducati București al companiei Metrotehnica Internațional, importator oficial Ducati în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*