TIBERIU TROIA

Luca Colombo încearcă să stabilească un nou record de viteză pe apă cu o motocicletă Honda CRF 450R modificată

Pilotul Luca Colombo din Milano trebuie să îmbunătățescă actualul record de 93,3 km/h deținut de Robbie Maddison.

Luca Colombo

Tentativa de record va avea loc mâine, 6 iulie, pe lacul Como, pe o distanță de aproximativ 1,9 kilometri, cu o motocicletă de motocros Honda CRF 450R modificată, a cărei masă totală este de 205 kg.

Pentru reușita acestei tentative, cu ajutorul unor parteneri tehnici, motocicleta a fost echipată cu niște schiuri speciale iar pe roata din spate este instalată o anvelopă specială, cu ajutorul cărora va putea fi asigurată forța hidrodinamică necesară plutirii.

Luca Colombo

Pilotul va purta la încheietura mâinii un sistem declanșator al celui mai mic dispozitiv personal de flotație existent, care va asigura recuperarea motocicletei de 120 kg, în cazul unei nereușite.

Pe durata tentativei de record, pilotul Luca Colombo va fi însoțit de o navă pusă la dispoziție de un șantier naval din apropiere, evenimentul fiind susținut de mai multe companii din regiune.

Luca Colombo nu este la prima acțiune de acest fel, el reușind să traverseze lacul Como în 2017, parcurgând un traseu de 5,5 kilometri în 5 minute, cu o viteză de aproximativ 75 km/h, atingând o viteză maximă de 83 km/h.

Luca Colombo

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*