TIBERIU TROIA

Indian a lansat modelul Roadmaster Elite 2020

Noul model apărut, Roadmaster Elite 2020, are instalat un sistem audio PowerBand Audio Plus de 600 w, cu boxe amplasate pe carenă, în topbox și în cutiile laterale.

Indian Roadmaster Elite 2020

Sistemul include un egalizator dinamic cu nouă benzi de frecvență, care ajustează automat frecvența la nivelul optim în funcție de viteza de deplasare, pentru a compensa zgomotul ambiental, al vântului și al motorului, pentru a oferi cea mai bună calitate a sunetului în orice condiții de drum.

În afară de motorul Thunder Stroke 116, care produce un cuplu maxim de peste 172 Nm la 3100 rpm, pentru accelerații excepționale la turații joase, modelul Roadmaster Elite 2020 este echipat cu ultimele tehnologii implementate de Indian Motorcycle.

Moduri de pilotaj

Trei moduri diferite, Tour, Standard și Sport, permit pilotului să selecteze răspunsul accelerației preferat. Harta accelerației fiecăruia dintre cele trei moduri a fost proiectată pentru o folosință anume, rezultatul fiind o motocicletă cu trei personalități diferite.

Decuplarea cilindrului posterior

Atunci când motorul atinge temperatura de lucru și temperatura ambientală depășeste 15⁰ C, cilindrul din spate este decuplat automat în momentele în care motocicleta staționează, rezultatul fiind reducerea căldurii emanate de motor, pentru confortul pilotului la viteze reduse sau în pauzele din trafic, cilindrul posterior fiind reactivat instantaneu la deschiderea accelerației.

Indian Roadmaster Elite 2020

Ride Command

Sistemul Ride Command produs de Indian Motorcycle, instalat pe modelul Roadmaster Elite, este cel mai mare, rapid și ușor de personalizat sistem infotainment existent.

Având un ecran de șapte inch, care poate fi utilizat și cu mănuși, sistemul are navigație, este compatibil Bluetooth și poate fi comandat prin aplicația pentru telefoane inteligente Indian Motorcycle Ride Command, care permite accesul la informațiile oferite de motocicletă.

Pilotul poate planifica pe site-ul Ride Command un drum cu până la 100 de puncte, după care poate transfera motocicletei prin Bluetooth datele stabilite.

Roadmaster Elite are în configurație standard toate sistemele și echipamentele prezente pe Indian Roadmaster, lumini tehnologie LED, șaua din piele cu încălzire pentru pilot și pasager, manșoane încălzite, pornire fără cheie, parbriz acționat electric, genți laterale cu închidere de la distanță, topcase în care pot fi depozitate două căști și un spațiu total de depozitare de peste 140 litri.

Indian Roadmaster Elite 2020

Fișa tehnică Indian Roadmaster Elite 2020

Motor Thunder Stroke 116 în patru timpi, cu doi cilindri în V, răcire cu lichid, DOHC, patru supape pe cilindru, injecție electronică şi sistem Ride-by-Wire.

Capacitate cilindrică: 1890 cmc, alezaj și cursă: 103,2 x 113,0 mm, raport de compresie: 11,0:1.

Putere maximă: 93 CP (68,4 kW), cuplu maxim: 172,2 Nm la 3.100 rpm.

Cutie de viteze cu 6 trepte, ambreiaj multidisc în baie de ulei cu acţionare mecanică, transmisie finală pe curea.

Cadru turnat din aluminiu cu Air-Box încorporat.

Moduri de pilotaj, pilot automat (Cruise Control), sistem de monitorizare al presiunii anvelopelor.

Suspensia față: furcă faţă telescopică hidraulică Ø 46 mm, cursă roată față 119 mm.

Suspensia spate: monoamortizor cu aer parțial reglabil, cursă roată spate 114 mm.

Indian Roadmaster Elite 2020

Frână faţă cu dublu disc flotant Ø 300 mm din oţel, etrier cu 4 pistonaşe, ABS.

Frână spate cu disc flotant Ø 300 mm din oţel, etrier cu 2 pistonaşe, ABS.

Roată faţă 19”/spate 16”, jante turnate din aliaj de aluminiu cu cinci spiţe duble.

Anvelopa faţă: Dunlop American Elite 130/60B19 61H

Anvelopa spate: Dunlop Elite 3 Multi-Compound 180/60R16 80H

Lungime: 2676 mm, ampatament: 1669 mm, înălțime la şa: 673 mm.

Gardă la sol: 140 mm, masă la plin: 431 kg., capacitate rezervor: 20,8 ltr.

Pentru alte amănunte legate de accesoriile modelului Roadmaster Elite 2020 sau eventuale comenzi, mai multe detalii pot fi obținute de la magazinul din București al importatorului autorizat în România, compania ASP Group East, sau din rețeaua de dealeri al acestei firme.

Indian Roadmaster Elite 2020

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*