TIBERIU TROIA

Motocicliștii la datorie – SMURD la antrenament

I-am întâlnit zilele trecute pe băieții de la SMURD, erau la pregătire, făceau antrenament cu motocicletele de serviciu.

SMURD

Îi vedem în trafic în fiecare zi, arată foarte oficial, cu motocicletele lor viu colorate, dar sunt ca noi, motocicliști pasionați, cu singura diferență că serviciul lor se desfășoara pe motociclete pe care noi le folosim ca mijloc de satisfacere a plăcerii.

Pentru ei, motocicleta este o unealtă de lucru și viețile multora dintre noi pot depinde de starea tehnică a motocicletelor lor și de stadiul de pregătire al piloților. Și nu mă refer la pregătirea profesională, care cred că se ridică la nivelul așteptărilor, ci la experiența moto.

Pentru a ajunge la locul intervenției, oamenii de la SMURD trebuie să traverseze orașele aglomerate, cu traficul nebunesc de fiecare zi, cu motocicletele echipate ca pentru drum lung, cu cutiile laterale în care au aparatura pentru intervenții, care măresc gabaritul motocicletei.

Tuturor ne plac excursiile lungi, dar cred că nici unul dintre noi nu simte vreo mare bucurie să se plimbe toată ziua printre troleibuze, cu sistemul de bagaje instalat pe motocicletă.

Ei trebuie s-o facă și, odată ajunși la locul intervenției, trebuie să fie calmi, lucizi, ca să poată salva vieți. Viețile noastre, de multe ori.

SMURD

Cu opt ani în urmă, la unul dintre accidentele pe care le-am avut, încă nu existau motociclete în dotarea celor de la SMURD și, chiar dacă evenimentul a avut loc pe Bulevardul Magheru, fiind vorba de o oră de intrare la serviciu, cu un trafic nebunesc, am zăcut 55 de minute într-o rigolă de lângă intrarea la metrou de la Piața Romană, cu oasele rupte, capul umflat și plin de sânge.

Azi probabil că nu s-ar mai putea întâmpla așa ceva, poate și pentru că au apărut motocicletele, cu care oamenii de la SMURD sunt mai rapizi și eficace.

Zilele trecute, pe când testat o motocicletă, ca să pregătesc filmul de prezentare, i-am întâlnit la antrenament.

Exersau jaloane cu motocicletele echipate cu cutiile laterale, ca niște elevi constiincioși care vor să treacă proba de poligon de la examenul de permis.

Modești, tăcuți și puși pe treabă, băieții au vrut să facem o poză împreună și mi-a făcut mare plăcere.

Succes băieți, vă țin pumnii și cred că toată comunitatea moto din România vă susține !

SMURD la antrenament

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

2 thoughts on “Motocicliștii la datorie – SMURD la antrenament

  1. Mihai

    Felicitari, Domnule Troia! In momentele astea grele ei, eroii necunoscuti, au nevoie de toata empatia noastra. Multa sanatate, atat pentru ei, cat si pentru dumneavoastra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*