TIBERIU TROIA

Monster Energy Yamaha Rally Team prezentă la Raliul Dakar 2021

Pentru prima dată în istoria competiției, Monster Energy Yamaha Rally Team va lua startul în Raliul Dakar cu cinci piloți.

Monster Energy Yamaha Rally Team

Toți ochii vor fi ațintiți pe formidabila echipă formată din piloții Adrien Van Beveren, Franco Caimi, Andrew Short, Ross Branch și Jamie McCanney.

Liderul echipei este experimentatul pilot francez Adrien Van Beveren.

După luni de zile petrecute la începutul anului 2020 cu recuperarea în urma intervențiilor chirurgicale suferite, el a început perioada de pregătire în Dubai, obișnuindu-se cu aceleași conditii pe care le va întâlni în deșert.

Monster Energy Yamaha Rally Team

Franco Caimi s-a clasat pe locul opt în ediția din acest an a raliului, egalând cea mai bună performanță obținută în 2017. După încheierea raliului, Franco s-a intors în Argentina, țara natală, unde a început antrenamentul pentru Dakar 2021, după luni de pregătire fiind încrezător în șansele sale.

De la includerea sa în Monster Energy Yamaha Rally Team în luna martie, Andrew Short a petrecut cea mai mare parte a timpului în deșertul Nevada, obișnuindu-se cu noua sa motocicletă Yamaha WR450F Rally.

Monster Energy Yamaha Rally Team

După câteva luni de antrenament și-a făcut debutul în echipă participând la Raliul Andalucia, unde a obținut un rezultat notabil.

Asemenea colegilor săi de echipă, Franco și Andrew, Ross Branch a petrecut cea mai mare parte a acestui an antrenându-se în țara sa natală și acomodându-se cu noua sa motocicletă.

Bucurându-se de întegul suport al echipei Monster Energy Yamaha Rally, pilotul de 34 ani din Botswana promite un loc în primii zece la cea de-a 43-a ediție a Raliului Dakar.

Monster Energy Yamaha Rally Team

Cel mai tânăr membru al echipei este Jamie McCanney, care, la 26 ani, este la cea de-a doua sa participare la Dakar. În ediția precedentă, pilotul din Insula Man a terminat etapa 11 pe locul șase, rezultat care i-a asigurat clasarea pe locul 15 la general.

Raliul Dakar 2021 va începe pe 3 ianuarie în orașul port Jeddah și, după 7500 km, se va încheia în același oraș pe 15 ianuarie.

Monster Energy Yamaha Rally Team

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*