TIBERIU TROIA

Marii producători de motociclete vor să standardizeze bateriile

Honda, Yamaha Motor Co., Piaggio & C Spa și KTM AG au anunțat azi că au semnat o scrisoare de intenție pentru înființarea unui consorțiu în vederea standardizării bateriilor pentru motociclete și vehicule electrice ușoare.

Baterii pentru motociclete

Într-o perioadă în care se fac eforturi pentru tranziția către electromobilitate, cei patru membri fondatori ai consorțiului cred că apariția unui sistem de standardizare a bateriilor interschimbabile ar promova și încuraja utilizarea vehiculelor electrice ușoare și ar contribui la o gestionare eficientă a ciclului de viață al bateriilor utilizate în sectorul transporturilor.

În același timp, mărind autonomia, scurtând timpul de încărcare și micșorând costurile vehiculelor și ale infrastructurii, producătorii vor fi în măsură să răspundă principalelor preocupări ale clienților privind viitorul electromobilității.

Scopul consorțiului va fi acela de a defini specificațiile tehnice ale unui sistem de baterii interschimbabile pentru vehiculele aparținând categoriei L: moped, motociclete, tricicluri și qvadricicluri.

Activitatea consorțiului va demara în luna mai 2021 și cei patru membri fondatori încurajează toate părțile interesate să se alăture cooperării pentru a îmbogăți expertiza consorțiului.

Baterii pentru motociclete

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*