TIBERIU TROIA

Harley-Davidson a prezentat echipa oficială pentru competiția King of the Baggers

Echipa de uzină Harley-Davidson Screamin’ Eagle revine pe circuite în 2022 pentru a-și apăra titlul de campion cucerit în campionatul MotoAmerica Mission King of the Baggers.

King of the Baggers

În acest an, piloții echipei oficiale sunt Kyle Wyman (nr.1), campionul Mission King of the Baggers din 2021 și fratele său Travis Wyman (nr.10) concurând pe motociclete Harley-Davidson Road Glide modificate pentru competiții, având motoare Screamin’ Eagle modificate, Milwaukee-Eight 131 Performance Crate.

Seria MotoAmerica Mission King of the Baggers este rezervată motocicletor americane V-Twin de serie preparate pentru competiție și echipate cu carenă, parbriz și genți laterale.

Seria de șapte curse organizată în cadrul campionatului MotoAmerica Superbike Series, este inaugurată de o etapă cu două manșe, pe circuitul Daytona International Speedway din Daytona Beach, Florida, în perioada 10-12 martie.

Kyle și Travis Wyman sunt fiii lui Kim Wyman, proprietarul firmei Harley-Davidson Harv din Macedon, N.Y. și au crescut în preajma motocicletelor Harley-Davidson și a curselor flat-track.

Veteranul Kyle Wyman în vârstă de 32 de ani a obținut în seria Mission King of the Baggers din 2021 două victorii și un loc doi, obținând un total de 70 puncte, terminând campionatul cu un avans de 25 puncte.

King of the Baggers

Wyman și-a început cariera de pilot profesionist în cursele de flat-track pilotând o motocicletă Harley-Davidson XR750 și a pus bazele echipei Kyle Wyman Racing la vârsta de 21 de ani, pentru a concura la cel mai înalt nivel al curselor pe circuit din Statele Unite.

A câștigat Daytona 200 în 2019 și, pe lângă victoria în Mission King of the Baggers, s-a clasat pe locul nouă în seria HONOS Superbike 2021.

În 2022, Wyman nu va concura în Superbike și își va apăra titlul de campion concurând doar în campionatul King of the Baggers cu echipa de uzină Harley-Davidson.

Travis Wyman este proprietarul echipei Travis Wyman Racing, cu sediul în Las Vegas.

Pilotul în vârstă de 30 de ani a încheiat sezonul MotoAmerica 2021 pe locul doi în seria Stock 1000 și pe locul cinci în seria Mission King of the Baggers, după ce a terminat seria HONOS Superbike pe locul 11, cu doar două curse alergate, în care a obținut locurile doi și patru.

Harley-Davidson va oferi un fond de premiere în numerar, în valoare de 110.000 USD, pentru piloții Harley-Davidson calificați în seria Mission King of the Baggers, fiind premiate locurile de la primul până la locul 10 și un bonus de campionat de 35.000 USD.

King of the Baggers

Ca noutate pentru 2022, toate premiile câștigate de piloții echipei oficiale H-D Screamin’ Eagle vor fi redistribuite piloților din echipele private.

Calendar 2022 Mission King of the Baggers 

– Martie 10-12: (Două etape) Daytona International Raceway – Daytona Beach, FL.

– Aprilie 22-24: Michelin Raceway Road Atlanta – Braselton, GA.

– Iunie 3-5: Road America – Elkhart Lake, WI.

– Iulie 8-10: WeatherTech Raceway Laguna Seca – Monterey, CA.

– Iulie 29-31: Brainerd International Raceway – Brainerd, MN.

– Septembrie 9-11: New Jersey Motorsports Park – Millville, NJ.

King of the Baggers

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*