TIBERIU TROIA

Sistemele de comunicație moto Cardo

Produsele firmei americane Cardo, un adevărat pionier al sistemelor de comunicație moto, sunt prezente acum și în România.

Cardo Systems

Prezentând publicului primul sistem de comunicație moto prin Bluetooth în 2004, Cardo a implementat în permanență tehnologii noi.

Un an mai târziu a apărut sistemul cu radio inclus, pentru ca, în 2007, sistemele de comunicație să facă posibilă comunicația între două motociclete aflate la 700 metri depărtare.

Doar doi ani de studiu au fost necesari pentru ca performanțele sistemelor să fie mult îmbunătățite și distanța maximă să creascăCardo Systems la peste 1600 metri și aparatele să poată fi actualizate online.

Pasul următor putea fi anticipat: comanda vocală și acest lucru a devenit realitate în 2018, atunci când a apărut și posibilitatea ca sistemele să se conecteze la aplicații tip “Siri” sau “OK Google”.

În sfârșit, ultima îmbunătățire majoră adusă acestor aparate a fost instalarea difuzoarelor produse de JBL, detaliu tehnic care asigură un sunet de o calitate deosebită.

Gama actuală cuprinde sisteme de trei niveluri diferite, începând cu modelele ieftine, dar cu performanțe remarcabile, Spirit și Spirit HD, continuă cu Freecom 2X și Freecom 4X, sucesoarele modelului Freecom +, cel mai de succes model din istoria companiei și culminează cu vârful de gamă, sistemele performante Packtalk Bold și Packtalk Slim.

Sistemele din linia Spirit sunt accesibile tuturor, prețul începând de la 100 euro, fiind alegerea favorită a livratorilor pe scutere/motociclete, cele două canale pentru conectarea la telefon și la o unitate GPS permițând utilizatorului să asculte muzică și să preia apeluri telefonice în timp ce primeste indicații asupra traseului.

Cardo Systems

Aparatele sunt impermeabile, deosebit de rezistente indiferent de condițiile meteo, pot fi utilizate între -20 grade și +55 grade, pot fi folosite neîntrerupt timp de 10-13 ore, în funcție de model iar bateria rezistă în stand-by până la 10 zile.

Modelele de vârf Cardo Packtalk oferă niște performanțe și posibilități care ar fi părut de domeniul fantasticului cu 10 ani în urmă.

Acestea folosesc tehnologia de mare putere DMC (Dynamic Meshwork Communication), care permite unui număr de până la 15 utilizatori să mențină convorbiri neîntrerupte într-o rețea virtuală spontană și fluidă.

Cardo SystemsSpre deosebire de alte dispozitive, DMC permite fiecărui pilot să se alăture aleatoriu și să părăsească grupul, fără a compromite conferința cu mai multe persoane, fără a apăsa niciun buton.

Cu Cardo PackTalk Slim, o platformă avansată de operare naturală a vocii permite pilotului să țină mâinile pe ghidon, comandând vocal aparatul: „Hei Cardo, music on”, „Hei Cardo, next song”, „Hei Cardo, mute audio”.

Acest sistem include un set de suporturi lungi și scurte pentru unități, precum și suporturi lungi și scurte pentru baterii, aceste piese permițând ca sistemul PackTalk Slim să fie compatibil cu majoritatea modelelor de căști.

Importator în România al sistemelor Cardo este firma Motomus Design din Gherla, cu magazine în Gherla și Cluj, iar produsele pot fi achiziționate și online sau din rețeaua de magazine partenere aflate în principalele orașe din țară.

Cardo Systems

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*