TIBERIU TROIA

Cum poți să primești cadou aceeași motocicletă de două ori în 40 de ani

Relu Olaru este prietenul meu. Și nu de azi, de ieri, ci de mai bine de 40 de ani.

Prietenul meu Relu Olaru și motocicleta lui

Relu şi Honda CB400N

La începutul anilor ‘80 ne plimbam împreună cu motocicletele, el avea Honda CB 400N, eu o Yamaha XS 400.

Ambele modele arată foarte bine și azi, dar cu 40 de ani în urmă erau niște prințese.

Relu primise motocicleta cadou de la tatăl sau, cumpărată cu banii adunați în niște ani de muncă în afara țării, eu o cumpărasem cu mulți bani din țară.

Au fost câțiva ani frumosi în care am făcut niște plimbări prin țară (în afară era foarte greu) și ne-am bucurat de motociclete, chiar dacă am avut amândoi niște accidente.

Relu a avut unul destul de serios, a intrat într-o mașină care nu i-a acordat prioritate (tipic), eveniment în urma căruia și-a spart nasul (prin viziera căștii), s-a ales cu o mână în ghips și cu motocicleta serios avariată. 

Prietenul meu Relu Olaru și motocicleta lui

După 40 de ani

Asta a dus la schimbarea caroseriei, piesele originale argintii fiind înlocuite cu un set tot atât de original, dar roșu.

După câțiva ani motocicleta a fost vândută și mult timp nu s-a mai știu nimic despre ea.

Anii au trecut, Relu nu a mai mers cu motocicleta, au început problemele de sănătate, dar viața nu ne-a despărțit.

Am ținut legătura chiar dacă nu ne-am mai plimbat împreună cu motoarele.

Cu puțin timp în urmă, Cricu, fratele lui Relu, a găsit din întâmplare motocicleta despre care nu se mai știa nimic, într-o stare jalnică.

Ajutat de prieteni, a cumpărat-o, a adus încă o motocicletă identică, care a devenit donatoare și, din două motociclete, a ieșit una aproape de starea în care ieșise din fabrică.

De aici nu a mai fost mult până la evenimentul de suflet la care au participat toți apropiații, ziua în care Relu a primit cel mai frumos cadou din viața lui: aceeași motocicletă pe care o primise cadou cu 40 de ani în urmă.

Pentru unii poate nu este o mare poveste, nu este vreun record mondial, nu e o vitejie, dar pentru noi, vechii prieteni care am trăit aceleași emoții și bucurii, cadoul primit de Relu ne-a făcut să ne amintim ce înseamnă prietenia adevărată. 

Prietenul meu Relu Olaru și motocicleta lui

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*