TIBERIU TROIA

Honda marca numărul 1 pe piața moto din România și în 2022

În 2022 au fost înmatriculate 1078 de motociclete și scutere Honda noi, astfel Honda păstrează poziția de leader ca brandul numărul 1 în România, cu o cotă de piață de 23,6%.

Honda marca numărul 1

Calitatea produselor Honda, disponibilitatea unităților de test-ride și a celor de stoc, precum și continuarea  programului de garanție extinsă, au plasat Honda drept marca numărul 1 în ceea ce privește înmatriculările de motociclete și scutere noi, acoperind o cotă de piață de 23,6%, cu  1078 de unități înmatriculate.
Acest lucru este reflectat și în rețeaua de dealeri autorizați Honda. În 2022, Honda Trading a deschis un nou dealer autorizat la Brașov prin Moto 24. Totodată, Honda înregistrează un nou record de înmatriculări în Cluj, unde au fost înmatriculate 291 de motociclete și scutere noi, 26% dintre acestea sunt Honda.

Cu toate acestea, cele mai multe unități au fost înmatriculate în București și Ilfov: 447 motociclete și scutere Honda din totalul de 1827 unități.

Honda marca numărul 1

2022 a reprezentat un nou an de creștere a numărului de motociclete și scutere înmatriculate în România, ascensiunea fiind de peste 49% față de anul precedent, cu un total de 4.568 unități înmatriculate. 

Căutarea unor soluții viabile pentru a evita aglomerația din marile orașe a dus la creșterea segmentelor de piață dedicate scuterelor și motocicletelor de cilindree medie, care facilitează mobilitatea urbană. Astfel, cel mai popular model Honda a fost scuterul PCX 125, cu un stil atractiv și contemporan, potrivit pentru orice oraș, în timp ce motorul enhanced Smart Power (eSP), cu tehnologie idle stop, dezvoltă 12,5 CP cu un consum de doar 2,1 l/100km și un spațiu generos de depozitare sub șa.

Honda marca numărul 1Al doilea model Honda în topul preferințelor clienților a fost, în 2022, CB 650 R. Parte din familia Neo Sports Café, CB 650 R îmbină performanţele distinctive Street Fighter cu design-ul retro-minimalist cu dotări și finisaje premium. Cele 4 ţevi de evacuare emană sunetul pătrunzător al celor 95,2 CP dezvoltați de motorul DOHC cu 4 cilindri și 16 supape.
În topul celor mai vândute 3 modele Honda se numără și Rebel 500 (CMX 500). Noul Rebel vine cu un design revizuit al farului și al semnalizatoarelor care folosesc acum tehnologie LED. Destul de îngust pentru a traversa traficul din oraș, cu o înălțime joasă ce îți permite să pui picioarele pe asfalt pentru mai mult confort și siguranță.

Anul 2023 aduce pe piață trei modele noi: Honda Hornet (CB750), Honda TransAlp (XL750) și un al treilea model scrambler: Honda CL 500.

Honda marca numărul 1

Gama Honda este completată și de o alternativă electrică pentru deplasarea citadină: Honda EM1 e, oferind o plajă largă de alegeri care să acopere nevoile și preferințele oricărui client.  
Dat fiind că motocicletele și scuterele medii reprezintă 44% din totalul celor noi înmatriculate în 2022, adoptarea legii ce permite conducerea scuterelor de până la 125 cc cu permis categoria B (în anumite condiții specifice legislației europene și care să permită fluența traficului în siguranță) ar putea contribui decisiv la dezvoltarea fenomenului moto din România.

Această modificare legislativă ar alinia contextul legislativ al traficului la nivelul țărilor occidentale.
Alături de continuarea programului Rabla pentru motociclete și scutere, cele două măsuri ar  putea reprezenta soluția pentru descongestionarea marilor aglomerări urbane, dar și pentru reducerea poluării.

Honda marca numărul 1

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*