TIBERIU TROIA

Secretele reuşitei lui Danilo Petrucci, care a terminat pe locul 2 la etapa MotoGP de la Silverstone

Danilo Petrucci pe podium

Podium Silverstone 2015

Danilo Petrucci a reuşit un rezultat extraordinar într-o cursa dificilă. Dar oare succesul a fost întâmplător ?

Danilo Petrucci pe podium la Silverstone 2015

L-am întâlnit pe Danilo Petrucci la Mugello, unde a acceptat să stăm de vorbă după ziua de antrenamente libere. Şi în etapa de acolo a terminat pe locul 10, aflându-se după Mugello pe locul 10 în clasamentul general, rezultat care mulţumea pe toată lumea.

Danilo Petrucci MotoGP Silverstone 2015

Au mai trecut 6 etape şi a urmat cursa de la Silverstone, desfăşurată pe ploaie şi, la fel ca toate cursele pe ploaie, a fost imprevizibilă şi surprinzătoare.

Danilo Petrucci a terminat pe locul 2, în spatele lui Valentino Rossi, în faţa celor doi piloţi ai echipei oficiale Ducati, înregistrând pe câteva ture timp mai bun decât cel facut de Vale.

Danilo Petrucci si echipa tehnica Octo Pramac

În situaţia în care echipa Octo Pramac foloseşte motoarele Ducati de anul trecut, spre deosebire de echipa oficială Ducati, care beneficiază de suportul necondiţionat al fabricii, orice clasare în faţa piloţilor de uzină este o realizare, diferenţa de posibilităţi financiare fiind imensă.

Danilo Petrucci

Mulţi nu au îndrăznit să prevadă un asemenea rezultat, dar reuşita a fost îndelung pregătită, iar forma bună pe care Petrucci a avut-o în ziua cursei, nu a făcut altceva decât să completeze efortul echipei.

Danilo Petrucci

Valentino Rossi si Danilo Petrucci pe traseul de antrenament a lui Vale

Înainte de cursă, Petrucci a fost invitat de prietenul său Valentino Rossi la o partidă de supermoto pe circuitul ranch-ului personal a lui Valentino, unde Danilo a reuşit să-şi învingă gazda, Valentino având evident multă experienţă pe circuitul propriu.

Valentino Rossi il felicita pe Danilo Petrucci

Valentino Rossi il felicita pe Danilo Petrucci

În afară de antrenamentul privat şi de relaţia pe care cei doi o au, echipa tehnică a pregătit o altă mişcare strategică foarte importantă pentru cursa de la Silverstone.

Invitat special pentru această cursă, colaborator special al echipei Pramac Racing şi Octo Telematics a fost Carl Fogarty, de 4 ori Campion Mondial de Superbike, multiplu câştigător de cursă pe circuitul Silverstone.

Carl Fogarti cu Danilo Petrucci in boxa echipei Octo Pramac

Carl Fogarti cu Danilo Petrucci in boxa echipei Octo Pramac

Foggy a jucat rolul de consilier coordonator, aducându-şi aportul la setările finale ale motocicletelor echipei Octo Pramac, fiind un rafinat cunoscător al particularităţilor circuitului.

Jonny Hernandez, Carl Fogarty si Danilo Petrucci

Jonny Hernandez, Carl Fogarty si Danilo Petrucci

E adevărat că nu echipa tehnică câştigă o cursă de motociclism, dar atunci când pilotul talentat, managerii bine pregătiţi, tehnicienii experimentaţi şi investitorii înţelegători formează un tot unitar, rezultatul este garantat.

Danilo Petrucci

Octo Pramac Racing Team

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*