TIBERIU TROIA

Cum a fost la lansarea noului Vespa GTS 300hpe

Sâmbătă 23 martie a avut loc lansarea scuterului Vespa GTS 300hpe, noua generație apărută cu modificări importante.

Vespa GTS 300hpe

Gama GTS (Granturismo Sport) a fost lansată în 2004, primele modele fiind de 125 și 250 cmc, patru ani mai târziu fiind introdus modelul de 300 cmc, GTS 300ie Sport.

Generația 2019 a modelului GTS 300 are instalat noul motor High Performance Engine, de unde și numele GTS 300hpe.

Având o chiulasă nouă, modificări ale admisie și injecției, motorul este cel mai puternic din istoria firmei, livrând 17,5 kW (24,8 CP) la 8250 rpm și un cuplu maxim de 26 Nm la 5250 rpm.

Vespa GTS 300hpe

Performanțele nu sunt impresionante față de cele oferite de modelele competiției, dar GTS 300hpe are alte caracteristici tehnice impresionante, fiind primul scuter la această categorie cu sistem de control al tracțiunii (ASR).

Noul model este disponibil în cinci versiuni: 300 hpe, Super, Supersport, Touring și Supertech, versiunea cea mai tehnologizată, având bord cu display TFT de 4,3”, același instalat pe modelul Vespa Elettrica, care oferă foarte multe informații și oferă conectivitate cu telefonul inteligent, prin aplicația Vespa Mia.

Vespa GTS 300hpe

Caroseria este modificată, s-a lucrat și la suspensia față, renunțându-se la sistemul ESS (Enhanced Sliding Suspension), introdus la generația anterioară, din motive de costuri, în timp ce pe spate nu s-au făcut modificări, fiind aceleași două amortizoare cu reglaj pe preîncărcare.

Toate noutățile și informațiile tehnice au fost comunicate celor interesați la magazinul din București al companiei The Bike Hub, importatorul grupului Piaggio, unde azi, (sâmbătă 23 martie) a fost organizat un eveniment de lansare și prezentare a noului model GTS 300hpe.

Ca de obicei, gazdele s-au pregătit cum se cuvine, fiind trimise invitații reprezentanților presei și fanilor firmei.

Vespa GTS 300hpe

Ora anunțată a fost 11:00 și am făcut tot posibilul s-o respect, dar, ajungând la ora exactă, am constatat cu surprindere că am semnat condica printre ultimii.

Zeci de oameni, figuri cunoscute sau nu, toți se învârteau în jurul noutăților, testau alte modele care le făceau cu ochiul, ce mai, agitație mare !

Am făcut fotografiile de rigoare, am fost asigurat că pot testa în liniște scuterul GTS 300hpe și am plecat în graba mare, ca să vă pot povesti aici noutățile.

Așadar, în curând, testul celui mai puternic scuter din gama actuală Vespa, GTS 300hpe.

Vespa GTS 300hpe

Fiecare zi din viață este câte o poveste, iar poveștile mele sunt, de cele mai multe ori, cu și despre motociclete şi sunt postate pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE, dar pot fi citite și pe  FacebookLinkedIn și Twitter iar filmele sunt postate pe YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*