TIBERIU TROIA

Clasa MotoGP nu va participa la prima etapă din Qatar

Nebunia a început și ne lovește și pe noi, pasionații de moto: autoritățile din Qatar au decis ca toți pasagerii veniți din Italia să petreacă 14 zile în carantină.

MotoGP in Qatar

Comunicatul dat de Dorna în seara zilei de duminică 1 martie este un fel de contra-mărțișor: la prima etapă, care urma să aibă loc săptămâna viitoare în Qatar, clasa MotoGP nu va participa.

Cauza este decizia autorităților care au hotărât ca toți pasagerii care aterizează la Doha, în special cei din Italia, să petreacă 14 zile în carantină, indiferent de eventualele teste, controale și alte mărunțișuri din astea.

În aceste condiții, nimeni nu va face deplasarea în Qatar, foarte mulți dintre cei care participă la clasa mare, piloți, mecanici, tehnicieni sau conducători, vin din Italia și ar fi absurd să petreacă două săptămâni într-o mare tabără nedorită.

Celelalte clase sunt favorizate, pentru că cei de la Moto 2 și Moto 3 se află deja la fața locului, pentru testele oficiale. Vor participa și cei de la Talent Asia Cup, căreia nu știu de ce i se spune “campionat”, din moment ce e “cupă”, dar pentru asta nu am vreo explicație, pentru că și în țările din Asia virusul Bau-Bau se dezvoltă frumos.

Rezultatul, în ceea ce ne privește, este că cea mai urmarită competiție de moto de pe planetă începe prost, nu se știe cum va evolua și probabil că va continua tot prost.

MotoGP in Qatar

Mai jos puteți citi comunicatul dat de Dorna.

FIM, IRTA and Dorna regret to announce the cancellation of all MotoGP™ class sessions at the Grand Prix of Qatar, including the race.

The ongoing coronavirus outbreak has resulted in Qatar travel restrictions being brought into force that affect passengers from Italy, amongst other countries. As of today, all passengers arriving at Doha on direct flights from Italy, or having been in Italy in the past 2 weeks, will be taken straight to quarantine for a minimum of 14 days. Italy clearly plays a vital role in the Championship and in the MotoGP class – both on track and off – and therefore the decision has been taken to cancel premier class competition.

MotoGP in Qatar

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*