TIBERIU TROIA

Am fost la Oradea – cum a fost la întâlnirea cu prietenii

De câțiva ani merg la Oradea și petrec două, trei zile alături de prietenul meu Viktor Arpad, cel care, cu mulți ani în urmă, cucerea inimile orădenilor pe traseul stradal din oraș, câștigand cursele de moto la clasa 500 cmc.

Cu Arpi la Oradea

În afară de poveștile și amintirile comune pe care le depănăm, de fiecare dată mergem în vizită la Viomotor Center, cel mai mare magazin de accesorii și echipamente moto din oraș.

De această dată am hotărât să folosim ocazia ca să întâlnim foști colegi, vechi prieteni care ne-au urmărit pe circuit și noi prieteni, care nu au văzut cursele pe stradă, dar au citit povești și vor să ne cunoască și să afle amănunte despre vremurile trecute.

Zis și făcut. Am postat un mic articol în care am anunțat viitoarea întâlnire și ne-am dus la magazinul Viomotor, unde prietenul Viorel Popa, proprietarul magazinului, un mare pasionat de moto și sufletist, a pregătit totul pentru o întâlnire între motocicliști.

Asa a fost la Oradea

Cu două legende ale motociclismului: Viktor Arpad și Dragoș Panaitescu

Nici n-am ajuns bine că am avut parte de o mare surpriză.

Dragoș Panaitescu, bunul meu prieten și mentor, sosit de câteva zile din Canada, a apărut neanunțat la întâlnire, venind de la Arad, unde locuiește de câțiva ani.

Surpriza a fost cu atât mai plăcută, cu cât Dragoș a fost unul dintre cei mai puternici adversari ai lui Arpi la clasa 500 cmc, împărțindu-și titlurile de campion la începutul anilor ‘80.

În cele câteva ore petrecute în magazin s-au adunat câteva zeci de motocicliști.

Pe unii îi cunoșteam, pe alții i-am recunoscut după mulți ani, iar cu cei mai tineri, care nu au apucat să vadă aventura curselor pe stradă, sper că i-am surprins plăcut cu vechile noastre povești.

Povești cu motoare, cu miros de ulei de ricin, sunet de doi timpi și parfum de vremuri trecute, care nu vor mai reveni niciodată.

Timpul a fost prea scurt și poveștile multe, așa că ne-am propus să ne revedem la Oradea sau, cine știe, poate în altă parte.

Cum a fost la Oradea

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*