TIBERIU TROIA

Harley-Davidson a prezentat gama 2021

Un nou Street Bob 114, modificări ale modelelor Softail, controlul tracțiunii și ABS active pe viraje, dotări de vârf ale modelelor din gama 2021.

Harley-Davidson gama 2021

Street Bob 114 model 2021

Pentru prima oară în istoria de 118 ani a companiei, Harley-Davidson a prezentat modelele din gama 2021 în cadrul unui eveniment online la care au fost invitați și au avut posibilitatea să participe toți cei interesati, singura condiție fiind înscrierea pe site-ul oficial al producătorului.

Chiar dacă nu au fost lansate multe modele noi, ca de obicei, au fost prezentate modificările făcute multor modele cunoscute și o gamă nouă de accesorii, dintre care cele mai interesante au fost kiturile Screamin’ Eagle de preparare a motoarelor.

Noul Street Bob 114 este cel mai ușor model din gama Softail, echipat cu motorul Milwaukee-Eight 114, fiind mai rapid cu 9% de la 0 la 100 km/h și cu 13% de la 100 la 130 km/h, în viteza a cincea, față de modelul precedent, Street Bob 107.

Harley-Davidson gama 2021

Motocicleta este un bobber autentic, începând de la ghidonul mini-ape, până la aripa spate tăiată, iar prețul rezonabil va permite proprietarului o eventuală investiție într-un kit de putere Screamin’ Eagle sau alte accesorii pentru personalizare.

Alt model restilizat din gama Softail este legendarul Fat Boy 114.

Tipic pentru Softail este șasiul, cu aspectul clasic al vechiului cadru hardtail, dar asistat de suspensii moderne și performante, cu un monoamortizor instalat sub șa, situat între cadru și basculă.

Designul șasiului este optimizat pentru reducea masei fără a sacrifica rigiditatea. Motorul Milwaukee-Eight cu doi cilindri gemeni în V montat rigid contribuie la rigiditatea șasiului și motocicleta oferă accelerație, manevrabilitate și frânare eficace.

Harley-Davidson gama 2021

Harley-Davidson Fat Boy 114 model 2021

 

Gama 2021 Touring este compusă din urmatoarele modele: Electra Glide Standard, Road Glide Limited, Road Glide Special, Road King, Road King Special, Street Glide, Street Glide Special și Ultra Limited.

Dintre acestea, doar modelele Special și Limited sunt echipate cu motorul Milwaukee Eight 114, în timp ce Road Glide Limited și Ultra Limited au motor cu răcire pe lichid a chiulasei, proaspăt introdusă de producător.

Șasiul modelelor Touring din gama 2021 este nemodificat, iar pachetul electronic RDRS a fost redenumit “RDRS Safety Enhancements” (îmbunătățiri de siguranță), fiind oferit opțional la toate modelele Touring.

Pachetul RDRS diferă puțin de la un model la altul, dar în cele mai multe cazuri include controlul tracțiunii și ABS active pe viraje, drag-torque slip control, vehicle hold control și sistem de monitorizare a presiunii din anvelope.

Harley-Davidson gama 2021

Dintre accesorii nou introduse, cele mai interesante sunt kiturile Screamin’ Eagle de mărire a puterii motorului.

Noul kit Stage III a fost dezvoltat pentru modelele Softail și oferă variante pentru ambele motoare, de 107 și 114 inch cubici.

Cel pentru motorul de 107 (1753 cmc) mărește cilindreea la 1950 cmc și oferă o mărire seminificativă a puterii și a cuplului față de performantele setului standard, cu 23% mai multă putere și 17% mai mult cuplu, în timp ce kitul pentru motorul de 114 (1868 cmc) este de 2000 cmc și mărește puterea cu 15% și cuplul cu 13%.

Toate noile modele din gama 2021 și accesoriile prezentate pot fi comandate și achiziționate de la magazinul singurului dealer autorizat din România, Harley-Davidson București.

Harley-Davidson gama 2021

Harley-Davidson Road King Special model 2021

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*