TIBERIU TROIA

Numărătoarea inversă până la Dakar 2024: Sébastien Loeb Racing Team testează RZR Pro R Factory în SUA

Înainte de cea de-a 48-a ediție a Raliului Dakar, care va avea loc în Arabia Saudită în ianuarie 2024, cei doi piloți din echipa Sébastien Loeb Racing, Xavier de Soultrait și Florent Vayssade, au zburat în Statele Unite pentru a vizita echipa Polaris Factory Racing cu sediul în Minnesota și pentru a testa noul RZR Pro R Factory.

Polaris RZR Pro R Factory

Echipa Polaris Factory Racing i-a întâmpinat pe piloții Dakar cu scopul de a prezenta vehiculul RZR Pro R Factory, SSV-ul pe care echipa Sébastien Loeb Racing îl va duce la Dakar 2024, precum și de a prezenta echipa de cercetare și dezvoltare din spatele acestuia.

Prezentat în premieră la începutul acestui an, noul Polaris RZR Pro R Factory este primul UTV din industrie, dezvoltat pentru curse, construit special pentru echipa Polaris Factory Racing, deschizând un teren cu totul nou pentru clasa de curse UTV.

Polaris RZR Pro R Factory

Construit cu un șasiu de mare rezistență, ușor și compatibil cu regulamentul clasei FIA T4, RZR Pro R Factory este capabil să reziste cerințelor Raliului Dakar, considerat de mulți drept ca fiind cea mai dură cursă off-road din lume.

În centrul său se află unul dintre cele mai puternice motoare de serie din industrie instalate pe un side-by-side, ProStar Fury 2.0L cu patru cilindri aspirați natural, care produce 225 CP în varianta de serie.

Polaris RZR Pro R Factory

Motorul este asistat de o transmisie calibrată pentru curse, de amortizoare FOX 3.0 Live Valve X2 Internal Bypass și un sistem DYNAMIX DV reglat pentru curse pentru un control optim, componente exclusive de protecție a vehiculului pentru rezistența necesară în deșert și ergonomie îmbunătățită la curse.

Vehiculul RZR Pro R Factory care va fi pregătit pentru echipa Sebastien Loeb Racing va fi asamblat în SUA la unitatea de producție Polaris, cu depanarea și testarea finalizate la fața locului. Antrenamentul pre-Dakar va include Polaris Camp Maroc 2023, un eveniment off-road

Polaris RZR Pro R Factory

pentru clienți, organizat anual în Maroc de Polaris France, unde Xavier și copilotul său Martin Bonnet vor acumula mai multă experiență într-un SSV.

Vehiculele RZR Pro R Factory care vor fi destinate echipei Sébastien Loeb Racing Team vor debuta pe 5 ianuarie 2024, la începutul celei de-a 48-a ediții a Raliului Dakar, jucând un rol crucial în misiunea de bază a echipei, aceea de a se situa pe primele poziții la categoria SSV T4, în cadrul programului competițional de rally-raid stabilit în parteneriat cu Polaris Off Road Vehicles, care se întinde pe o perioadă de cinci ani.

Polaris RZR Pro R Factory

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau X (ex Twitter) iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*