TIBERIU TROIA

Atmosfera de la cursa moto şi festivitatea de premiere – Arad, 15 septembrie 1996

Am filmat aspecte dintre cursele desfăşurate la Arad, momente ale unei prietenii speciale şi festivitatea de premiere de la sfârşit, cu câteva imagini deosebite.

În 1996 Campionatul Naţional a înregistrat o creştere valorică importantă. Au fost înfiinţate clasele de copii, clasa de ataş încă supravieţuia şi tot mai mulţi tineri erau atraşi de clasa mare – Superbike, pentru că era cea mai spectaculoasă, iar motocicletele erau uşor de găsit.

E adevărat că nu toţi aveau şanse la victorie cu o motoretă luată ieftin din vest, dar asta nu mai conta, atât timp cât erai pilot la clasa mare.

premiere

Tănase Drăghici cu Yamaha TZ125

Clubul nostru era înca la început, aveam motociclete puţine, dar foarte performante. Eram doar trei piloţi: Tase mergea la 125cc cu Yamaha TZ pe care o primisem nouă, Vlad la 250cc cu TZ250 şi eu la Superbike cu FZR 750RR, legendarul model OW01, cu biele din titan, toate motocicletele fiind puse la dispoziţia noastră de Yamaha Grecia.

În rest, în campionat mai erau 5 clase de 50cc, din care 3 clase de juniori, fete, clasa 50 Sport şi clasa motocicletelor cu atas.

premiere

Yamaha TZ250 model 1991

La Arad, a patra etapa a campionatului, am reuşit performanţa anului, pentru că am venit 3 oameni, fiecare la una dintre clasele mari şi am câştigat toţi cursele, adică am învins la toate clasele mari, lăsând clasele de mobre pentru celelalte cluburi.

Pentru că eram foarte puţini si era treabă multă, nu s-a putut filma în timpul curselor, imaginile sunt luate numai între curse şi festivitatea de premiere de la final.

premiere

Subsemnatul cu Yamaha FZR 750RR OW01

Una din primele curse ale zilei a fost cea a clasei Juniori 3, la care Laszlo Pentek era singurul înscris, dar cursa era de fiecare dată una dintre cele mai urmărite, datorită actorului principal.

După cursă, micul pilot venea de fiecare dată la cel pe care îl admira, Tănase Drăghici şi il felicita, ca între ei, învingătorii, pentru că Tase a câştigat aproape toate cursele clasei 125cc din acel an.

Un alt moment special este la finalul festivităţii de premiere, când Ioan Lăzărescu, marele campion care fusese şi antrenor al echipei din Arad, este premiat pentru întreaga activitate şi felicitat de colegii săi de generaţie: Ionel Pascotă, Sandi Ionescu şi Gheorghe Stancu.

Dacă nu aţi văzut toate cursele postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de FB, sau dacă vreţi să urmăriţi testele şi cursele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube – https://www.youtube.com/tiberiutroia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*