TIBERIU TROIA

Respect pentru campioni, să nu ne uităm trecutul !

În curând voi începe un serial dedicat marilor campioni de moto din România, pe care am avut onoarea să-i întâlnesc.

Am văzut că noi, românii, ne cinstim valorile numai după ce pleacă dintre noi. Asta dacă vorbim despre valorile din arta şi cultura.În sport este şi mai rău.

campioni

A doua zi după ce marii sportivi termină activitatea competiţională, sunt daţi uitării.

Cei care erau vedete cu 20-30 ani în urmă sunt complet necunoscuţi, în timp ce unii dintre ei au reuşit performanţe sportive care nu vor fi egalate mulţi ani de acum înainte.

Am fost norocos să încep motociclismul într-o perioadă în care nu aveai cum să faci performanţă numai cu bani. Era nevoie de multă muncă, răbdare, pasiune şi neapărat de ajutorul celor mai experimentaţi, al bătrânilor care erau în fiecare club. Ca să te bucuri de sprijinul lor, trebuia să îi respecţi pe ei şi ceea ce făcusera până atunci în sport.

După mult timp, după ce erai în stare să dovedeşti că poţi face şi tu ceva valoros, le câştigai şi respectul.

În toată această perioadă de început şi în celelalte care au trecut, am întâlnit mari sportivi. Unii mi-au devenit prieteni, alţii nu, dar i-am respectat pe toţi şi acum, după mulţi ani, când ne revedem, ne bucurăm ca nişte copii şi ne amintim toate cursele în care ne băteam ca nebunii.

Pe unii am reuşit să-i depăşesc, pe alţii nu i-am învins niciodată, dar tuturor le sunt recunoscător pentru ce am învăţat de la ei şi îi voi respecta şi iubi toată viaţa.

Lor le este dedicat serialul care va începe în curând – Respect pentru campioni !

campioni

Dacă nu aţi văzut toate materialele postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de FB, sau dacă vreţi să urmăriţi testele şi cursele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube – https://www.youtube.com/tiberiutroia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*