TIBERIU TROIA

Honda va prezenta la Frankfurt conceptul Project 2&4, echipat cu motorul RC213V, folosit în MotoGP

Cel mai mare constructor de maşini şi motociclete din lume a hotărât să producă Project 2&4, un concept situat la graniţa dintre cele două categorii de vehicule.

Project 2&4

Rezultat al unui concurs de creaţie intern, Project 2&4 a fost conceput de centrul de creaţie al departamentului moto, din Alaska, în cooperare cu departamentul de design auto din Wako, Japonia.

Rezultatul final este o maşină cu dimensiuni surprinzătoare: 302 cm lungime, 180 cm lăţime şi 96 cm înălţime, care, la numai 405 kg este echipată cu propulsorul folosit de Honda în cursele de MotoGP, motorul de 999 cc, care produce 212 CP la 13.000 rpm, utilizează o cutie de viteze de 6 trepte cu dublu ambreiaj şi este modificat pentru folosinţa pe stradă.

Project 2&4

Pentru o distribuţie optimă a maselor, motorul este amplasat la mijlocul vehicolului, în dreapta pilotului. Lipsa cabinei şi faptul că scaunul pilotului este oarecum suspendat faţă de caroserie întăreşte şi mai mult senzaţia de mers cu motocicleta, chiar dacă pilotul are în faţă un volan şi foloseşte 4 roţi.

Să vedem dacă Project 2&4 va deveni produs de serie, sau va rămâne în categoria concept-car, ca o demostraţie de forţă, categorie pe care marii producătorii o alimentează periodic cu tot felul de năzbâtii.

Project 2&4

Sursa: Honda

Dacă nu aţi văzut toate materialele postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de FB, sau dacă vreţi să urmăriţi testele şi cursele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube – https://www.youtube.com/tiberiutroia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*