TIBERIU TROIA

Mani Gyenes a terminat pe locul 2 la clasa Maraton Dakar 2016, alături de noi eroi ai competiţiei

Dakar 2016 s-a terminat, iar Mani Gyenes şi-a atins obiectivul: a terminat pe locul 14 şi a terminat pe locul doi la clasa Maraton.

Maraton

Cursa moto din acest an a fost câştigată de Toby Price, pilot KTM, urmat de slovacul Stefan Svitko, Mani reuşind să termine pe locul doi la clasa la care nu este permisă înlocuirea motorului, după două victorii obţinute în anii trecuţi.

Dar, în afară de cei situaţi pe podium, au existat eroi ai acestei ediţii care merită amintiţi, pentru că vom mai auzi de ei.

Pe locul 4 a terminat argentinianul Kevin Benavides, pilotând o motocicletă Honda, aflat la prima sa participare la Dakar, impresionând pe toată lumea, rezultat cu care dă mari speranţe echipei Honda pentru ediţiile viitoare.

Maraton

Kevin Benavides la prima participare la Dakar

Învingătoarea categoriei femei de la cel mai dur raliu de moto, Laia Sanz, a terminat cursa în spatele lui Mani Gyenes, pe locul 15, după ce în ediţia de anul trecut s-a clasat pe locul 9.

Maraton

Laia Sanz, alături de învingătorul cursei, Toby Price şi Jordi Viladoms

Poate cea mai ciudată şi temerară prezenţă în acest concurs a fost Sylvain Espinasse, pe o motocicletă Husqvarna 125 TE Rally, cu motor în 2 timpi, care a avut de infruntat probleme inerente motoarelor de acest fel. Pilotul francez a terminat cursa pe locul 83, din cei 84 care au terminat şi din cei 153 piloţi încrişi iniţial.

Maraton

Sylvain Espinasse pe Husqvarna 125 TE Rally

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*