TIBERIU TROIA

Accesorii pentru zilele călduroase – vesta de răcire produsă de Rev’It

Pentru a evita neajunsurile create pe motocicletă de căldura excesivă, Rev’It a produs o gamă de accesorii speciale, cea mai importantă fiind vesta de răcire.

vesta de răcire

În zilele cu căldură excesivă, temperatura corpului creşte, se crează o stare de discomfort, apare oboseala şi, în cele din urmă, această stare afectează controlul asupra motocicletei.

Vesta de răcire cu apă intervine prin folosirea tehnologiei Hyperkewl™, care funcţionează prin absorbţia şi stocarea apei, eliminată apoi prin procesul natural de evaporare.

Pentru rezultate bune, vesta trebuie folosită purtând o geacă ventilată, pentru o bună circulaţie a aerului necesar pentru accelerarea procesului de evaporare.

Pentru a fi folosită, vesta trebuie activată, prin scufundare în apă, după care trebuie stoarsă uşor. Din acest moment începe procesul natural de evaporare a apei, efectul de răcire al vestei fiind simţit aproximativ 6 ore de la activare, după care trebuie udată din nou.

În componenţa vestei intră trei straturi, primulvesta de răcire fiind cel exterior, o plasă tridimensională, care permite intrarea aerului şi evaporarea apei, compus din material elastic, pentru confort sporit.

La mijloc se află un strat poros, care înmagazinează apa, iar ultimul strat, cel interior, este tratat şi rezistent la apă, pentru a nu lăsa umezeala să patrundă până la piele, sau la hainele de sub vestă.
Odată ce aerul începe să treacă prin plasă, reacția naturală endotermă (reacţie produsă cu absorbție de căldură), care însoțește procesul de evaporare, creează o senzație de răcire pentru purtător.

Tehnologia HyperKewl™  imită procesul natural prin care organismul uman se apără împotriva căldurii şi răceste pielea – transpirația – şi ajută la îndepărtarea căldurii corporale în exces, suficient pentru a evita apariţia oboselii.

Se produc două variante ale vestei, una universală, care poate fi purtată cu orice geacă ventilată şi una specială pentru gecile Rev’It.

Vesta universală se închide cu un fermoar lateral, iar cele dedicate gecilor Rev’It se ataşează prin intermediul a două fermoare interioare laterale, ambele variante ale vestei fiind disponibile în patru dimensiuni diferite.

Ca o continuare a vestei de răcire, se produce o protecţie de gât, folosind aceleaşi materiale şi aceeaşi tehnologie, care răcoreşte partea situată deasupra vestei.

Preţurile accesoriilor de răcire sunt următoarele: vesta de răcire universală costă 440 lei, cea dedicată gecilor Rev’It 330 lei, protecţia de gât costă 130 lei şi toate pot fi cumpărate de la magazinul Motor Team din Bucureşti, importatorul produselor Rev’It în România.

Dacă nu aţi văzut toate prezentările de echipamente moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi testele şi cursele moto pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*