TIBERIU TROIA

Oldtimer Grand Prix – cursă de viteză pe circuit stradal în această săptămână

În zilele 17 şi 18 septembrie se desfăşoară în Austria cea de-a 10-a ediţie a cursei Oldtimer GP pe circuitul stradal din Schwanenstadt, unde vor participa, pe lângă alţi peste 100 de piloţi, nu mai puţin de nouă Campioni Mondiali.

Oldtimer GP

Competiţie asemănătoare cu vestitele curse din Insula Man, Oldtimer Grand Prix este organizată pe acest circuit începând din anul 1998, zona fiind vestită pentru cursele de motocros începute în anii ’60.Oldtimer GP

Circuitul local de motocros s-a bucurat de recunoaştere internaţională în 1977, când a găzduit prima cursă de Campionat Mondial. Până în anul 2012, aici au fost organizate 22 etape de Campionat Mondial de Motocros , iar în 1993 circuitul a găzduit o ediţie a Marelui Premiu al Naţiunilor.

În programul curselor Oldtimer GP sunt mai multe clase, împărţite pe capacitate cilindrică şi an de fabricaţie, clase solo şi trei clase de ataş, la care vor participa cele mai titrate perechi din istoria motociclismului, toate cursele desfăşurându-se în câte două manşe.

Este anunţată prezenţa la start a lui Freddie Spencer, singurul pilot care a reuşit să cucerească în acelaşi an 1985 titlul de Campion Mondial la clasele 250 cc şi 500 cc, obţinând şi victoria la Daytona 200, la clasele 250 şi Superbike.

Oldtimer GP

Freddie Spencer pe circuitul Schwanenstadt

La clasa 250 cc va fi prezent Carlos Lavado, din Venezuela, Campion Mondial în anii 1983 şi 1986, iar la 750 cc va lua startul Steve Baker, Campion Mondial al fostei Formula 750 în 1977, an în care a terminat sezonul pe locul 2 în Campionatul Mondial la clasa 500 cc, după Barry Sheene.

La cele trei clase de ataş îşi vor disputa victoria echipaje care au făcut istorie: Rolf Biland şi Kurt Waltisperg, de şapte ori Campioni Mondiali, Klaus Klafenböck cu Adolf Hänni şi Alain Michel cu Michael Burkard, toţi Campioni Mondiali.

După fiecare zi de antrenamente, sau concurs, lângă parcul piloţilor, este amenajat un cort pentru câteva sute de persoane, în care toată lumea bea bere cu toată lumea.

Oldtimer GP

Rolf Biland si Kurt Waltisperg

Voi fi prezent la cursa Oldtimer GP împreună cu prietenul meu Vlad Haralambie, vă voi ţine la curent cu rezultatele curselor şi vom încerca să bem bere cu toţi cei nouă Campioni Mondiali.

.

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*