TIBERIU TROIA

Ducati Diavel Diesel – 666 este numărul de unități în care va fi produs noul model

Ducati Diavel Diesel nu are motor Diesel, iar motocicleta este rezultatul colaborării dintre Ducati Design Center și Diesel Licenses.

Ducati Diavel Diesel

Venit parcă din altă lume, noul model Ducati Diavel Diesel este un exercițiu de stil, o motocicletă care atrage atenția nu numai a iubitorilor de motociclete, ci și a celor specializați în cu totul alte domenii de activitate, de exemplu în modă, sau în artă.

Ducati Diavel Diesel

Detaliile rafinate și îndelung studiate, panourile metalice finisate manual, cordoanele de sudură și niturile lăsate la vedere, șaua îmbracată în piele cusută de diferite calități și, nu în ultimul rând, culorile alese, totul denotă un rafinament demn de o motocicletă exclusivistă.

Ducati Diavel Diesel

La prezentarea ultimei creații Ducati au fost prezenți liderii celor două grupări implicate în acest proiect: Andrea Rosso, Creative Director al Diesel Licenses și Claudio Domenicali, CEO Ducati.

S-a menționat faptul că sursa de inspirație pentru realizarea acestei adevărate opere de artă este o lume imaginară post-apocaliptică și retro-futuristică, cu o vitalitate hiperkinetică.

Ducati Diavel Diesel

Dacă motocicleta Ducati Diavel Diesel și-ar fi găsit loc în lumea lui Mad Max e greu de spus, dar, cu siguranță, este foarte interesantă și o astfel de lucrare de design poate fi sau iubită, sau urâtă, dar nu poate lăsa indiferent pe nimeni.

Ducati Diavel Diesel

Numărul de unități în care motocicleta va fi produsă, 666, a avut o explicație greu de crezut. Toate cele trei cuvinte care alcătuiesc numele modelului au câte șase litere – Ducati Diavel Diesel și acesta ar fi motivul pentru care a fost ales controversatul 666.

Eu personal nu cred că acesta este motivul, ci semnificația tradițională a numărului, dar explicația dată sună “politicaly correct”, dacă îmi este permis să mă exprim în limba engleză.

Ducati Diavel Diesel

Ducati Monster 1100 Diesel produs în 2012

Proiectul Ducati Diavel Diesel nu reprezintă prima colaborare a celor două firme.

Cu patru ani în urmă, Ducati a mai prezentat o motocicletă în variantă Diesel și anume un Monster 1100 Diesel, vopsit în verde militar și negru mat, cu detalii atent studiate și tot atât de deosebită, ca această ultimă realizare.

Ducati Diavel Diesel

Ducati Diavel Diesel poate fi achiziționat de la magazinul firmei Metrotehnica Internațional, importator oficial Ducati în România.

Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre lansarea noilor modele Ducati, sau despre motocicletele testate, mai jos puteți găsi articole postate până acum.

Multistrada 950 a sosit la magazinul Ducati din București

Ducati 1299 Superleggera – de ce costă cât un Porsche 911 Carrera

Ducati Multistrada 1200 S model 2016 – test şi prezentare – varianta video

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*