TIBERIU TROIA

Kawasaki ZX-10R KRT Replica – test și prezentare video

Kawasaki ZX-10R KRT Replica este una dintre puținele motociclete de stradă apărută ca urmare a dezvoltării unei motociclete de competiție.

Nu trecuse nici un an de când testasem ZX-10R, model produs în 2015, motocicletă dată cu toată încrederea de prietenul Mașinuță și care m-a impresionat, după ce văzusem ce poate să facă.

Când am auzit că a și vândut-o ca să ia noul model, m-am întrebat ce l-ar fi putut convinge să facă schimbul.

Cu ce putea veni nou modelul următor, ca să merite schimbul și tot deranjul implicat?

Așteptam cu nerăbdare sosirea noii motociclete, ca să mă conving că schimbarea a fost un moft.

ZX-10R KRT Replica

Până la test, am citit tot ce se publicase despre modelul ZX-10R KRT Replica, am văzut că sunt multe diferențe, dar tot nu eram convins că modificările se vor simți atât de tare, încât să merite schimbul.

La plecarea în test, Mașinuță mi-a spus că o să râd în cască, dar credeam că glumește, sau exagerează. Nu, nu glumea și nu era o exagerare. Noua motocicletă chiar m-a făcut să rad de unul singur.

Este o altă motocicletă, care îți amintește despre cea veche, dar se comportă complet diferit.

ZX-10R KRT Replica

Te simți pe o motocicletă de curse, modificată pentru stradă, foarte sigură și controlabilă, cu care cazi dacă faci vreo greșeală grosolană, sau dacă mergi peste limitele proprii.

Este greu de înțeles cum au reușit tehnicienii companiei să aducă atâtea îmbunătățiri de la un an la altul, unei motociclete care mergea atât de bine și, impresionant este că aproape toate modificările făcute sunt de obicei aduse motocicletelor de competiție.

ZX-10R KRT Replica

Lucrul acesta a fost posibil, pentru că modelul ZX-10R KRT Replica a apărut mulțumită eforturilor depuse de echipa oficială participantă în WSBK, Campionatul Mondial de Superbike, în munca dusă pentru dezvoltarea unei motociclete câștigătoare. Este de fapt o motocicletă de curse, cosmetizată și accesorizată pentru a putea fi folosită și pe stradă.

Nu vreau să repet enumerarea datelor tehnice și modificările făcute, detalii pe care le-am aminitit în filmul de mai sus, dar ceea ce vreau să subliniez este faptul că îmbunătățirile majore sunt cele aduse șasiului și caroseriei, toate gândite pentru folosința pe circuit.

ZX-10R KRT Replica

Prețul modelului Kawasaki ZX-10R KRT Replica anuntat pentru sezonul 2017 este 18.100 EURO, toate taxele incluse și poate fi comandat la firma United Motors, importatorul oficial pentru România al produselor Kawasaki.

 

Materialul filmat a fost prezentat la Digi24, în rubrica moto a emisiunii La Volan din 25 martie 2017.

Dacă v-a plăcut prezentarea modelului ZX-10R, puteți găsi mai jos alte articole despre motocicletele Kawasaki, sau teste făcute cu cele mai interesante modele ale aceluiași producător, articole postate până acum.

Test Kawasaki ZX-10R Ninja model 2015 aniversar – varianta video

Kawasaki Ninja H2 – test şi prezentare – varianta video

Kawasaki Versys 1000 – test și prezentare

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*