TIBERIU TROIA

Scrambler Desert Sled – test și prezentare – varianta video

Desert Sled este singurul model din gama Scrambler care a fost produs pentru folosința off-road, având în componență elemente constructive destinate acestui scop.

Apărute ca o modă a anilor ‘60, motocicletele denumite “Scrambler”, modele de stradă modificate pentru joaca în teren, au avut un succes răsunător în Statele Unite și au făcut ca mulți producători să lanseze modele de serie inspirate din această modă.

Ducati a fost probabil cel mai prolific producător care a adoptat această idee și mulți ani mai tărziu a lansat chiar o nouă marcă purtând acest nume.

În numai trei ani de la apariție, Scrambler a devenit o familie cu șase modele, din care ultimul apărut, Desert Sled, este gândit pentru folosința în afara asfaltului.

Fără pretenții sportive, Desert Sled reprezintă un pretext perfect pentru a ieși la joacă în afara asfaltului, fiind echipat cu anvelopele Rally ScorpionTM STR, create de Pirelli special pentru acest model.

Scrambler Desert Sled

Desert Sled a păstrat de la modelele anterioare numai motorul, majoritatea elementelor constructive fiind modificate pentru folosința off-road.

Nici măcar cadrul nu este cel inițial, fiind ranforsat pentru o mai bună rigiditate, asistat de amortizoare diferite față de cele ale celorlalte modele Scrambler, cu o cursă de 200 mm față/spate, adică peste 30% mai mare decăt cea a amortizoarelor utilizate până acum.

Roata față de 19”, ampatamentul de 1505 mm, garda la sol impresionantă și înălțimea mai mare a șeii, de 860 mm, toate acestea conferă modelului Desert Sled avantaje pentru utilizarea off-road, iar masa mai mare rezultată, de 207 kg la plin, asigură o stabilitate mai bună motocicletei.

Scrambler Ducati Desert Sled este disponibil în două variante de culoare, prețul este de 11.258 Euro sau 11.372 euro, în funcție de culoare și poate fi văzut și achiziționat de la magazinul firmei Metrotehnica Internațional, importator oficial Ducati în România.

Scrambler Desert Sled

Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre noile modele Ducati, sau despre motocicletele testate, mai jos puteți găsi articole postate până acum.

Ducati a lansat modelul 1299 Panigale Final Edition

Ducati Multistrada 950 – test și prezentare

Ducati a prezentat azi noul model Multistrada Enduro Pro

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*