TIBERIU TROIA

Firma italiană Energica va furniza în 2019 motocicletele pentru FIM Moto-e World Cup

După teste făcute cu diferite modele, Dorna a ales motocicleta produsă de Energica pentru viitoarea Cupă Mondială a motocicletelor electrice.

Energica Ego

În ultimele câteva luni, reprezentanții FIM și Dorna au făcut progrese în vederea organizării unei clase rezervate motoarelor electrice, competiție care urmează să fie înglobată în cadrul etapelor MotoGP.

Urmare a întâlnirilor avute cu diferiți producători, Dorna a anunțat alegerea companiei Energica ca furnizor pentru viitoarea competiție care va debuta în sezonul 2019.

Motocicleta va fi o versiune a actualului model înmatriculabil Energica Ego, probabil cu același motor și un șasiu modificat pentru competiții.

Cu doar două luni în urmă, în prezența lui Carmelo Ezpeleta, CEO Dorna, Loris Capirosi a testat pe circuitul Aragon motocicleta produsă de Saroléa, modelul SP7, motocicletă care a terminat în ultimii ani pe locurile 4 și 5 cursa motocicletelor electrice, TT Zero, desfășurată în cadrul Tourist Trophy din Insula Man.

Energica Ego

Și firma Lightning Motorcycles din SUA a fost luată în calcul pentru rezultatele sportive obținute în ultimul timp, dar alegerea finală a fost influențată de dezvoltarea rețelei de distribuție a companiei italiene.

Pentru început, organizatorii au decis că este în interesul spectacolului să fie o competiție monomarcă, în care toți piloții au șanse egale, diferențele dintre cele câteva motociclete electrice existente fiind destul de mari, lucru care a fost evident în timpul curselor de pe Insula Man. Diferența este că în Tourist Trophy startul se ia individual și rezultatul final este stabilit în ordinea timpilor înregistrați, spre deosebire de cursele pe circuit, unde piloții au start comun și diferențele de valoare sunt mult mai ușor de observat, spectacolul având de suferit.

Energica Ego

Cu ocazia anunțului făcut de Dorna, Carmelor Ezpeleta a declarat: “FIM Moto-e World CUp este un proiect nou și emoționant pentru Dorna și suntem mândri să anunțăm că Energica va fi furnizorul motocicletelor în această nouă aventură.

Credem în excelență, calitate și performanță și am ales cel mai bun colaborator cu care să lansăm noua competiție. Energica este o companie de vârf în domeniu și împreună așteptăm cu nerăbdare spectacolul motocicletelor cu motor electric.”

 Sursa: Dorna

 Mai jos sunt articole despre motociclete cu motor electric postate până acum.

Loris Capirossi a testat pentru Dorna motocicleta electrică Saroléa SP7

De vorbă cu Torsten Robbens despre Saroléa, motocicleta electrică belgiană

Povestea primei motociclete electrice Harley-Davidson – Proiectul LiveWire

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*