TIBERIU TROIA

Concursul mondial de personalizare al motocicletelor Indian Scout

Preluând moda lansată de Harley-Davidson și Yamaha, firma Indian a organizat un concurs de personalizare al motocicletelor pentru dealerii rețelei internaționale.

Indian Scout

Inițiativa a demarat în 2016, concursul fiind rezervat rețelei de distribuție Indian, singura condiție de participare fiind prezentarea unei motociclete Indian Scout model 2016, pe care sa fie instalate cel puțin trei accesorii originale.

În rest, participanții au avut ocazia să-și demonstreze măsura pasiunii pentru produsele producătorului pe care îl reprezintă, pentru istoria și tradiția firmei, modificând o motocicletă în cadrul competiției denumită Project Scout.

Motocicleta câștigătoare a primului sezon a fost modelul numit Boardtracker, un omagiu adus motocicletelor folosite în cursele pe pistă de lemn ale anilor ‘20.

Indian Scout

Anvelopele albe instalate pe roți de 26 inch conferă acestei motociclete istorice un aspect retro, împreună cu tobele de eșapament și șaua care imită modelele din lemn folosite în perioada 1920-1927.

Numele firmei Jack Daniel’s a fost folosit pentru a comemora cei 150 de ani de existență ai companiei și cea de-a 115-a aniversare a apariției firmei Indian. Câteva piese componente ale motocicletei au fost realizate din lemn de stejar alb: scărițele, suportul pentru numărul de înmatriculare și ghidonul.

Indian Scout

Cea de-a doua ediție a competiției de personalizare a fost câștigată de motocicleta modificată de dealerul Indian Motorcycle Charlotte, proiectul fiind numit Scout 101 Tribute.

Pentru realizarea motocicletei, constructorul a împrumutat culorile și desenul utilizat la modelul original Scout 101, motocicleta folosită de Burt Munro în tentativele sale reușite de îmbunătățire a recordurilor de viteză pe pista de sare de la Bonneville.

Multe dintre detaliile de finisaj ale proiectului recrează detalii ale acelei perioade, printre care eșapamentele negre, în anii începutului de secol XX nefiind utilizat cromul. Astfel au fost instalate niște eșapamente ceramice, scuturile de protecție au fost vopsite electrostatic, iar logo-ul companiei folosit în anii ‘20 a fost presat pe șaua din piele, imitând modelul șeii instalate pe Indian Scout 1929.

Indian Scout

Modelele de serie Indian Scout pot fi văzute la magazinul din București al importatorului autorizat ASP Group.

Dacă vreți să aflați mai multe despre motocicletele Indian sau despre recordurile de viteză reușite de Burt Munro cu motocicleta sa Indian Scout, mai jos sunt articole cu aceste subiecte postate până acum.

Recordul de viteză a lui Burt Munro omagiat de strănepotul său, Lee Munro

Indian – prima motocicletă americană învingătoare la Tourist Trophy, cursa de pe Insula Man

Scout FTR1200 Custom, modelul concept prezentat de Indian la Milano

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*