TIBERIU TROIA

Noile modele Brough Superior 2018 – detalii tehnice

Brough Superior a prezentat la EICMA 2017 două modele noi, SS100 MK2 și Pendine Sand Racer, având aceleași caracteristici tehnice principale.

Brough Superior

Pendine Sand Racer are o poziție înălțată a ghidonului, eșapamente diferit poziționate și diferențe de finisaj față de cea de-a doua versiune a modelului SS100.

Motorul este în 4 timpi, răcit cu lichid, de 997 cc, cu 2 cilindri gemeni în V la 88 de grade, 4 supape/cilindru, cu o putere maximă de 100 CP (73 Kw) la 9800 rpm pentru varianta D – Desert înmatriculabilă (cu omologare Euro 4) și 130 CP (97 Kw) la 8000 rpm pentru varianta de circuit S – Sport și un cuplu maxim de 89 Nm/7450 rpm, respectiv 120 Nm/6400 rpm, iar cutia de viteze are 6 trepte.

Ambreiajul este multidisc în ulei, fiind acționat hidraulic, iar alimentarea este realizată prin injecție, prin intermediul unui sistem produs de Synerject, cu un singur injector pe cilindru.

Brough Superior

Cadrul și bascula sunt din titan, produse prin prelucrare, iar soluțiile adoptate pentru sistemele de amortizare față/spate sunt deosebite.

În timp ce pe față este utilizat un monoamortizor cu cursă de 120 mm, având reglaje la preîncarcare și revenire, asistat de o furcă tip Fyor, produsă din aluminiu turnat, cu conexiuni gemene articulate din titan, pe spate, bascula prelucrată prin frezare pivotează în blocul motor, fiind conectată direct cu monoamortizorul cu cursă de 130 mm, care are același tip de reglaje ca cel de față.

Sistemul de frânare este compus exclusiv din elemente Beringer, discurile din oțel inoxidabil fiind de 320 mm pe față și 230 mm pe spate, iar etrierele față având câte 4 pistonase, cel de spate fiind cu 2 pistonașe.

Brough Superior

Jantele sunt de 19” pe față și 17” pe spate, realizate prin prelucrare din aluminiu forjat.

Masa la gol a motocicletei este de 196 kg, fiind egal repartizată, 50/50%.

Modelul Pendine Sand Racer va fi disponibil începând din luna septembrie 2018, prețul fiind 59.430 Euro, TVA inclus.

Modelul a fost numit Pendine în memoria curselor organizate pe plajele din zona cu același nume din Țara Galilor, patria curselor pe nisip și a cursei Tourist Trophy a Țării Galilor (Welsh TT), începând din anul 1924.

Fondatorul firmei, George Brough a îndrăgit atât de mult acest tip de competiții și pistele de nisip, încât a dat numele Pendine motocicletelor sale de curse.

Brough Superior

Pendine a devenit o adevărată obsesie pentru George, el dând același nume casei sale, plajele pe care se desfășurau cursele devenind pentru el destinație preferată pentru vacanțe și loc de inspirație pentru munca sa de creație a noilor modele de motociclete.

SS100 MK2, al doilea model nou pentru sezonul 2018, reprezintă o evoluție a primului model SS100, vândut în perioada 2016-2017 în aproape 100 de unități, prețul variantei actualizate, cu omologare Euro 4, fiind 82860 Euro, TVA inclus, primele motociclete fiind disponibile începând din martie 2018.

Cele două noi modele Brough Superior nici nu au început să fie comercializate și producătorul promite alte trei modele noi, aflate în stadiul de dezvoltare, noutăți care vor fi lansate cu ocazia centenarului mărcii, în anul 2019.

Brough Superior

Dacă nu ați vizitat ediția din acest an EICMA, expoziția internațională de motociclete de la Milano, mai jos este prezentarea standului Brough Superior, în care au fost expuse noile modele.

Brough Superior la EICMA 2017

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*