TIBERIU TROIA

Yamaha a prezentat la Madrid echipa oficială și motocicletele pentru MotoGP 2018

Pregătirile pentru sezonul MotoGP sunt pe ultima sută de metri și Yamaha a prezentat presei parteneriatele, echipa și motocicletele pentru 2018.

Motocicletele pentru MotoGP 2018

Întreaga echipă de uzină, cu sediul în Italia, a făcut deplasarea la Madrid, nu numai pentru a inaugura noua grafică a motocicletelor, ci și pentru a sărbători parteneriatul stabil încheiat cu gigantul în telecomunicații Telefónica, din Spania.
Cele două companii au semnat în 2014 un parteneriat pe cinci ani pentru clasa regină din MotoGP, susținut de Movistar, în calitate de sponsor principal.

În cei patru ani care au trecut, Yamaha și Telefónica España au împărtașit aceleași valori, iar pasiunea pentru inovație a constituit o bază serioasă a succesului, reflectându-se în triplul succes în MotoGP din 2015 și titlul pe echipe din 2016.

Cu toate acestea, prezentarea echipei oficiale Movistar Yamaha MotoGP 2018 s-a concentrat mai degrabă pe sărbătorirea deschiderii noului sezon, decât pe memorarea vechilor reușite.

Nerăbdătoare să răspundă provocării de a împinge limitele și mai departe în 2018, cele două companii au dezvelit noul logo al echipei, care prezintă o nouă formulă coloristică Movistar.
Gazdele ceremoniei, Izaskun Ruiz și Dylan Gray, au deschis seara și au întâmpinat pe noul Președinte al Yamaha Motor Racing și General Manager al Diviziei Motorsport Development, Kouichi Tsuji, care a răspuns unor întrebări puse de moderatori.

A fost rândul Directorului echipei Movistar Yamaha MotoGP, Massimo Mergalli, să prezinte asistenței pregătirile pentru 2018 și cum intenționează echipa să abordeze provocările sezonului.
Următorii invitați au fost Valentino Rossi, de nouă ori Campion Mondial și fostul Campion Mondial Moto3 Maverick Viñales.

Motocicletele pentru MotoGP 2018

Ultimul invitat al serii a fost domnul Luis Miguel Gilperez, Președintele companiei Telefónica España.

A urmat principalul eveniment al ceremoniei, prezentarea motocicletelor.

Dezvelirea noului Yamaha YZR-M1 2018 a fost acompaniată de o piesă muzicală special creată pentru această manifestare de Yamaha Motor Racing Srl și Yamaha Music Europe GmbH.

Rossi și Viñales au prezentat motocicletele și noua grafică pregătită. În afară de logoul Movistar modificat, emblema “M” a companiei Movistar este acum albă, potrivindu-se perfect cu culorile Yamaha Racing.
Cu această ocazie, Valentino Rossi a declarat: “Azi am avut o zi grozavă ! Prezentarea echipei este în fiecare an deosebită, chiar și pentru mine, pentru că ești emoționat atunci când îți vezi motocicleta cu noile culori.

În timpul pauzei de iarnă îmi lipsește motocicleta de curse și, după ce am văzut-o azi, vreau să o testez cât mai repede. Mai am de așteptat câteva zile.

Sincer, deabia aștept începutul noului sezon. Anul trecut am avut o victorie și șase podiumuri, dar și probleme și accidentări. Vrem să facem din cel de-al cincilea an al parteneriatului cu Movistar, unul memorabil, așa că vom trage cât se poate de tare.

Testul de la Sepang va fi foarte important. Este prima ocazie pentru băieții mei să fie împreună în acest an și ne vom distra, dar vom lucra foarte serios, pentru că vrem să avem o idee despre nivelul nostru cât mai devreme.”

Motocicletele pentru MotoGP 2018

Și, pentru ca seara să se încheie într-o atmosferă de sărbătoare, a fost anunțată prelungirea contractului lui Maverick Viñales cu încă doi ani.

Singura mare surpriză a sezonului rămâne decizia lui Valentino Rossi: se retrage, continuă încă un an, sau prelungește contractul pentru doi ani.
Probabil că vom afla după primele câteva etape…
.

Dacă nu ați văzut toate prezentărie de motociclete, testele și cursele moto postate până acum pe blogul POVEȘTI CU MOTOARE și pe pagina de Facebook, sau dacă vreți să urmăriți materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonați la canalul YouTube.

Movistar Yamaha MotoGP 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*