TIBERIU TROIA

O plimbare cu motociclete cu ataș și despre restaurarea lor

După ce am admirat colecția Escobar Motors, am luat la test câteva motociclete cu ataș recondiționate, ca să vedem care sunt problemele.

După ce am postat primul episod al scurtei noastre aventuri la Chișinău, unde am văzut colecția de motociclete clasice Escobar Motors, au apărut numeroase comentarii.

Cei care au început viața de motociclist cu unul dintre modelele prezentate, și-au adus aminte cu duioșie de chinurile începuturilor, de veșnicele probleme tehnice pe care le-au întâmpinat, întamplări care au transformat toate supărările de o zi, în amintiri de neuitat.

Motocicliștii mai noi, care au dat cu ochii direct de motociclete japoneze, poate nu au înțeles rostul unei astfel de întreprinderi, dar, mulți dintre ei, au ales să modifice o astfel de motocicletă, datorită aspectului clasic sau poate al costurilor scăzute ale unui astfel de proiect.

motociclete cu atas

În variantă solo sau motociclete cu ataș, toate modelele produse înainte de 1989 au început să fie căutate, multe având parte de o nouă viață, dăruită de cei care au ales să le recondiționeze și să le transforme în modelele la modă acum: bobber, café racer, boardtracker.

Asta am aflat și de la Dan, proprietarul acestei minunate colecții, în discuția purtată printre motoare, un entuziast care ne-a primit cu tot sufletul și care ne-a plimbat prin locuri pe care nu le mai văzusem.

motociclete cu atas

Am cunoscut oameni dedicați acestei pasiuni deosebite, am ieșit împreună la plimbare cu motoarele recondiționate de ei, am admirat munca lor și a tuturor celor care fac eforturi ca Moldova să se alinieze nivelului din țările avansate, indiferent de domeniul în care domeniu activează, chiar și al restaurării motocicletelor, pasiunea noastră comună.

Materialul filmat a fost prezentat în rubrica moto a emisiunii La Volan, difuzată de Digi24 sâmbătă 10 februarie 2017.

motociclete cu atas

motociclete cu atas

motociclete cu atas

Dacă nu ați citit primul episod al poveștii și nu ați urmărit filmul, mai jos puteți găsi articolul postat recent.

Motociclete cu ataș vechi și suflete mari, totul la Chișinău

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*