TIBERIU TROIA

Cupa La Volan ediția a 3-a cu Piaggio MP3 – primul episod

Vă propunem o soluție pentru descongestionarea traficului, motiv pentru care am organizat Cupa La Volan cu scuterul Piaggio MP3, cu participarea colegilor de la Digi24, UTV și ProFM.

Zi de zi ducem o adevărată luptă în traficul din București.

Situația devine din ce în ce mai proastă, sutele de mii de mașini au sufocat orașul și constat că e tot mai greu să te deplasezi chiar cu motocicleta.

Singura soluție este un motor mic de teren, ca să poți transforma mersul în oraș într-o cursă de enduro, să poți sări peste borduri, să urci trepte, șamd.

Din păcate, așa ceva nu este posibil, nu toată lumea poate merge pe motoare de teren, dar scuterele cu trei roți pot fi o alternativă de luat în seamă, în special pentru că pot fi utilizate și de cei cu carnet categoria B.

Ca să vedem cum reacționează niște oameni tineri, care teoretic ar trebui să poată merge fără probleme pe așa ceva, am hotărât să organizăm cea de-a treia ediție a Cupei La Volan, o competiție de casă organizată pentru jurnaliști, ediția din acest an fiind rezervată colegilor din grupul RDS-RCS.

Cupa La Volan

Au răspuns cu mare entuziasm colegi de la Digi24, UTV și ProFM, în primul episod invitat fiind Sebastian Coțofană, realizatorul emisiunii Dimineața Blană, de la ProFM.

Concluziile le trageți singuri, după ce veți urmări episoadele care vor urma.

Scuterul Piaggio MP3 este singurul model de acest fel care poate fi condus cu carnet categoria B și legislația în vigoare nu impune nici o altă condiție, lucru pe care eu îl consider ca pe o mare greșeală, aș zice chiar criminală.

Aceasta fiind situația, eu aș recomanda călduros celor care vor să adopte această soluție foarte potrivită pentru străzile din București, să urmeze câteva ore de perfecționare cu unul din cei câțiva instructori capabili să le transmită un minim de informații cu ajutorul cărora să nu cadă în primele zile de folosire a unui astfel de scuter, bazându-se pe experiența lor de automobiliști.

Cupa La Volan

Cele trei roți nu au nici o legătură cu patru și, cu atât mai puțin cu mașina.

Nu vreau să sperii pe nimeni și susțin în continuare că Piaggio MP3 este o soluție excepțională pentru cineva care își permite să investească într-un astfel de vehicul, dar totul trebuie făcut cu cap și responsabilitate.

Așadar, Cupa La Volan ediția a 3-a, cu Piaggio MP3, primul episod cu Sebastian Coțofană, film prezentat în emisiunea La Volan difuzată de postul Digi24 sâmbătă 14 iulie 2018.

Scuterul testat în Cupa La Volan a fost pus la dispoziție de compania The Bike Hub Romania, importatorul autorizat Piaggio în România.

.

Pentru cei care nu cunosc scuterul Piaggio MP3, mai jos am postat prezentarea modelului Piaggio MP3 Yourban LT 300ie, material prezentat în emisiunea La Volan, difuzată de postul Digi24 sâmbătă 21 aprilie 2018.

Piaggio MP3 Yourban LT 300ie – test și prezentare – varianta video

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*