TIBERIU TROIA

The Recidivist – prima motocicletă tatuată prezentată la Praga – 115 ani Harley-Davidson

Construită de firma Game Over Cycles din Polonia, motocicleta The Recidivist este unul dintre proiectele premiate ale tinerei companii.

The Recidivist

În expoziția de motociclete organizată la Praga cu prilejul împliniri a 115 ani de existență Harley-Davidson, au fost expuse motociclete custom construite de cele mai valoroase companii din domeniu.

Una dintre cele mai interesante a fost The Recidivist, proiect realizat în aproape patru ani de o firmă din Rzeszów, Polonia, companie înființată în 2012.

În cei câțiva ani de când au înființat firma, constructorii polonezi au reușit să cucerească numeroase premii la cele mai mari expoziții de custom din lume, primind opt premii la European Bike Week, de la Faaker See, dintre care de patru ori au întrunit sufragiile publicului, fiind răsplătiți cu „People’s Choice Award”.

The Recidivist

Proiectul The Recidivist este o premieră, fiind realizat în perioada 2014 – 2017, întreaga suprafață a caroseriei nefiind vopsită, ca la orice motocicletă, ci fiind acoperită cu piele de bovină tatuată.

Construcția a necesitat peste 3000 de ore de manoperă, motocicleta primind un motor Harley-Davidson Twin Cam de 1340 cmc din 2004.

The Recidivist

După finalizarea elementelor componente, a urmat finisarea acestora: bucăți de piele atent alese, având culoarea asemănătoare pielii umane, au fost tatuate de trei artiști. Tomasz Lech, Krzysztof Królak și Artur Wiśniowski au muncit 2500 de ore pentru a tatua bucățile de piele aplicate pe suprafața atașului, pe rezervor, far, aripa de spate, șa și chiar pe lateralul anvelopelor.

Artiști cu mare experiență, deținători ai premiului “Best paint/airbrush” decernat la Custombike-show, organizat la Salzuflen, Germania, în 2014, cei trei au reușit să prezinte o motocicletă spectaculoasă, The Recidivist, un proiect care deschide un nou capitol în arta personalizării motocicletelor.

The Recidivist

The Recidivist

The Recidivist

The Recidivist

The Recidivist

The Recidivist

Pentru cei care nu au citit despre sărbătorirea a 115 ani Harley-Davidson, eveniment organizat la Praga, mai jos este articolul postat recent.

Cele mai reușite proiecte custom de la expoziția Harley-Davidson – Praga 2018

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*