TIBERIU TROIA

Cum a fost prezentat modelul Suzuki Katana și fișa tehnică a motocicletei

Noul model Suzuki Katana, prezentat publicului cu câteva zile în urmă, a fost una dintre cele mai așteptate premiere de la Intermot 2018.

Suzuki Katana

Nu este prima prezentare Suzuki la care am participat.

Modelul este cunoscut și nu sunt căutate rețete noi ale evenimentului.

În ultimii ani, gazdă a fost Steve Parish, un cunoscut prezentator sportiv, fost mare pilot de motociclism și cel mai premiat pilot de camioane, coleg de echipă cu Barry Sheene, campion British Superbike în 1981, de 4 ori campion UK la camioane și de 5 ori campion European la aceeași categorie.

Cu doi ani în urmă, Suzuki a ales să prezinte majoritatea noilor modele tot la Intermot și pentru asta au fost invitați piloții echipelor oficiale din principalele campionate și, alături de ei, Kevin Schwantz, campion mondial al clasei 500 cmc în 1993.

Intermot 2018

În acest an evenimentul a fost anunțat cu câteva săptămâni înaintea expoziției, Suzuki postând câteva filme promoționale.

Ora anunțată pentru începerea prezentării a fost respectată cu precizie japoneză, momentul fiind anunțat din minut în minut.

Steve Parish a invitat pe scenă pe Toshihiro Suzuki, actual CEO al corporației multinaționale, nepotul fondatorului Michio Suzuki, care a prezentat direcțiile de dezvoltare ale corporației și modelele prezentate în Statele Unite, aduse în premieră în Europa, RM-Z250, GSX-S750 limitat la 35 kW, GSX-R1000 și GSX-R1000R.

Suzuki Katana

A urmat dezvelirea motocicletei expusă pe scenă, noul Suzuki Katana, moment așteptat de toată lumea, după care coordonatorul departamentului moto, Kenichi Ayukawa, a vorbit despre modul în care a fost realizată motocicleta de serie și l-a introdus pe scenă pe Rodolfo Frascoli, designerul italian care a realizat modelul concept, sursa de inspirație a actualei motociclete de serie.

Explicații detaliate ale ideilor designerului, ale formei și liniilor agresive ale motocicletei, asemănarea cu katana, sabia tradițională japoneză, dar mai puține date tehnice.

Capacitate cilindrică, lungime, lățime, masă, volumul rezervorului, înălțimea la șa, dar fără putere sau cuplu maxim, date tehnice care vor fi comunicate în curând, ca să nu mai vorbim de preț, detaliu comunicat imediat de alți producători.

Suzuki Katana

Probabil că vom afla în curând datele neanunțate acum, iar cei interesați vor putea comanda Suzuki Katana, care va putea fi adusă și în România prin intermediul importatorului oficial, Suzuki România.

Suzuki Katana

Pentru fanii firmei Suzuki, am selecționat mai jos articolele postate cu ocazia expoziției Intermot 2016.

Cele cinci modele noi Suzuki lansate la Köln

Stefan Everts a prezentat noul model Suzuki V-Strom 1000 la Intermot – filmul evenimentului

Campionul Mondial Kevin Schwantz, vedeta-surpriză care a prezentat la Intermot noul Suzuki GSX-R1000R – filmul evenimentului

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*