TIBERIU TROIA

Echipa PETRONAS Yamaha SRT a prezentat motocicletele pentru sezonul MotoGP 2019

Franco Morbidelli și Fabio Quartararo sunt piloții de la clasa MotoGP a noii echipe PETRONAS Yamaha Sepang Racing Team.

PETRONAS Yamaha Sepang Racing Team

Franco Morbidelli și Fabio Quartararo, piloții MotoGP a echipei PETRONAS Yamaha SRT

PETRONAS, prescurtarea de la Petroliam Nasional Berhad (National Petroleum Limited), companie din Malaezia fondată cu 44 de ani în urmă, este deținută de guvernul Malaezian, fiind inclusă de publicația Fortune în primele 500 de corporații din lume.

Este cea mai profitabilă companie din Asia, are sucursalePETRONAS Yamaha Sepang Racing Team în întreaga lume și 51.000 angajați și sprijină sporturile cu motor, cel mai răspândit și popular în Malaezia fiind motociclismul de viteză, o țară în care se produc anual peste 600.000 de motociclete și scutere.

Sediul companiei este găzduit de cele doua turnuri gemene din Kuala Lumpur, o reușită tehnică deosebită, ansamblu care a fost mult timp cea mare înaltă construcție din lume, deținând și în prezent recordul de înălțime pentru clădiri gemene.

În aceste condiții, nu ar trebui să ne mire decizia de a înființa echipa în parteneriat cu Yamaha și, mai ales, posibilitatea de a o susține financiar.

Luni seara, 28 ianuarie, sediul spectaculos al companiei PETRONAS a fost gazda evenimentului de prezentare a echipei, ocazie cu care au fost invitați piloții, cei din conducerea echipei, au fost dezvelite motocicletele de la cele trei clase și au fost făcute publice obiectivele pentru sezonul care începe.

PETRONAS Yamaha Sepang Racing Team

La Moto3 vor lua startul Ayumu Sasaki și mult mai experimentatul John McPhee, care trebuie să se claseze în primii 5, iar la clasa Moto2 sigurul pilot va fi Khairul Idham Pawi, învingător în ediția 2015 a competiției Asia Talent Cup 2015 și Red Bull Rookies Cup 2016, care trebuie să termine campionatul în primii 15.

Vedetele echipei sunt Franco Morbidelli și Fabio Quartararo, și beneficiază de îndrumarea lui Wilco Zeelenberg, managerul echipei și Johan Stigefelt, director tehnic, niște adevărate legende în lumea motociclismului.

Toți aceștia, împreună cu alți 40 de oameni, de la ingineri de sistem și mecanici, până la șoferi și bucătari, formează PETRONAS Yamaha Sepang Racing Team și trebuie să depună toate eforturile pentru ca măcar una din primadonele echipei să încheie campionatul în primii șase.

PETRONAS Yamaha Sepang Racing Team

Este perioada de început a sezonului competițional 2019, în care principalii producători prezintă motocicletele și componența echipelor oficiale.

Mai jos puteți citi relatarea altor evenimente similare, articole postate recent.

Ducati Desmosedici GP19 și echipa oficială Mission Winnow Ducati prezentate în Elveția

Repsol Honda a prezentat azi echipa pentru sezonul MotoGP 2019 și a sărbătorit 25 de ani de parteneriat

Toate poveștile postate pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi citite și pe pagina de Facebook, pe LinkedInTwitterGoogle+, iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*