TIBERIU TROIA

Harley-Davidson a anunțat performanțele modelului electric LiveWire

LiveWire este primul model electric produs de Harley-Davidson și, alături de alte patru prototipuri electrice, a fost expus la salonul auto de la Geneva.

Harley-Davidson LiveWire

Prezentat pentru prima dată cu patru ani în urmă, modelul electric LiveWire a fost plimbat în multe țări, testat de mii de oameni și prezentat în cadrul celor mai importante expoziții.

După nenumărate evenimente și demonstrații, la începutul lunii martie, în cadrul expoziției de la Geneva, au fost anunțate principalele performanțe ale motocicletei și programul de comandă și de livrare a primelor unități.

– de la 0 la 60 mile/h (96,5 km/h) în 3,0 sec.

– de la 60 mile/h la 80 mile/h (128,75 km/h) în 1,9 sec.

Harley-Davidson electric

Motorul electric instalat pe Harley-Davidson Livewire

– viteză maximă 110 mile/h (177 km/h)

– 225 km autonomie în oraș (probabil nu în București)

– 140 km autonomie în regim stop-and-go

– încărcare rapidă 0-80% în 40 min. sau 0-100% în 60 min.

LiveWire este echipat cu sistemul Electronic Chassis Control (ECC) care utilizează sistemul ABS activ pe viraje, controlul tracțiunii și sistemul Drag-Torque Slip Control  (DSCS) pentru monitorizarea și gestionarea frânei de motor și a cuplului transmis roții spate pentru a îmbunătăți controlul pilotului și comportamentul motocicletei în condiții de drum diferite.

Harley-Davidson electric

Sistemul este complet electronic și utilizează o unitate de măsurare inerțială (IMU) pe șase axe.

Pe motocicletă sunt instalate componente performante: furca față este Showa SFF-BP (Separate Function front Fork-Big Piston), modelul cu funcții separate folosit și pe Kawasaki Ninja ZX-10, amortizorul spate este Showa BFRC (Balanced Free Rear Cushion-lite) complet reglabil, iar sistemul de frână față are etriere Brembo monobloc și discuri Ø 300 mm.

În Europa motocicleta va fi vândută în primă fază numai în țările cu rețele dezvoltate de stații de încărcare, comenzile pot fi lansate începând din luna aprilie, cu livrări în trimestrul IV.

Magazinele Harley-Davidson care vor vinde modelul electric, în afară de asistența tehnică, vor oferi publicului stații de încărcare rapidă.

Harley-Davidson LiveWire - electric

Fiecare zi din viață este câte o poveste, iar poveștile mele sunt, de cele mai multe ori, cu și despre motociclete şi sunt postate pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE, dar pot fi citite și pe  FacebookLinkedIn și Twitter iar filmele sunt postate pe YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*