TIBERIU TROIA

Noul proiect a lui Vova – un service car Harley-Davidson

Vova, omul care a construit două motociclete pentru serialul “Harley and the Davisons” nu se oprește, acum pregătește un service car.

service car Harley-Davidson

Nu încep din nou cu prezentarea lui Vova.

Probabil că, după reușita proiectului său pentru Discovery, cu cele două motociclete construite în 47 de zile de la zero, Vova a ajuns să fie cunoscut de toți motocicliștii din România, nu numai de pasionații de motociclete custom.

El este unul dintre pionierii acestei discipline (deși personalizarea motocicletelor este mai mult decât o disciplină, este o adevărată artă) și este ocupat tot timpul.

În orice zi ai trece pe la atelierul lui, găsești cel puțin 4-5 proiecte în lucru, de la motociclete istorice, la mașini exotice, toate având în componență aproape numai piese originale, ingenios îmbinate și adaptate de Vova, arhitectul care a petrecut mulți ani prin diferite școli de artă.

Nu mai trecusem pe la atelierul lui Vova de câteva luni și eram curios să văd ce se mai întâmplă.

Probabil că aș mai amânat vizita câteva săptămâni, dar m-a sunat Vova și mi-a spus că are o surpriză pentru mine, un nou proiect la care folosește motorul de Harley-Davidson WLA pe care l-a luat de la mine cu ceva vreme în urmă.

service car Harley-Davidson

Am ajuns pe la prânz și știam că vom sta de vorbă câteva ore bune, așa se întâmplă de obicei.

Încă de la intrare te întâmpină o adevărată flotă de motociclete, care mai de care mai interesantă, proiecte terminate, unele chiar înmatriculate.

În cea de-a doua încăpere a atelierului, locul care, în urmă cu vreo 15 ani, era cel mai frumos magazin de motociclete din București, am găsit proiectele în lucru, patru motociclete aflate în diferite faze de lucru.

Cea care se bucură de întreaga atenție a constructorului este un service car, o reproducere a primului triciclu de serie produs de Harley-Davidson, model produs începând de la mijlocul anilor ‘30.

Aceste motociclete erau cumpărate de firmele care vindeau mașini și erau folosite ca unități mobile de service, moda fiind lansată de Harley-Davidson.

service car Harley-Davidson

Motor Harley-Davidson WLA 45 (740 cmc)

Pentru acest proiect, Vova a folosit piese originale cumpărate din SUA și câteva componente noi, produse de firmele care oferă replici ale pieselor originale, în special piese de caroserie, aripi, rezervoare sau furci de față springer.

Până și capacul cutiei de scule, o ditamai tablă de aproape un metru pătrat, până și asta a fost cumpărată din SUA și probabil că transportul piesei a fost mai scump decât bucata de tablă, dar Vova nu face compromisuri.

Motorul de WLA, având în varianta originală 740 cmc, a fost majorat la 900 cmc, prin instalarea unui kit cu o cursă mai mare a bielei.

service car Harley-Davidson

Viitoarea motocicletă, nu numai că va fi un triciclu foarte aproape de conceptul original, dar va avea și o remorcă, o cutie frigorifică Coca Cola pe roți, care va fi construită din ce altceva decât dintr-o cutie frigorifică Coca Cola.

Și, daca cineva se va întreba cât va costa acest proiect la sfârșit, e greu de apreciat și nici nu ar trebui să ne preocupe această problemă, pentru că motocicleta nu va fi de vânzare.

Viitorul service car va fi încă una din motocicletele care vor lărgi colecția lui Vova și care îi vor face viața frumoasă, pentru că el este unul dintre cei puțini pentru care fiecare zi este o zi de vacanță, în timp ce toate fierătaiele din atelier sunt parte din sufletul lui, sunt oxigenul lui.

Și să nu credeți că lumea lui Vova, atelierul lui, este un loc în care nu se poate pătrunde, un fel de peșteră a lui Ali Baba, în care foarte puțini au acces.

Dimpotrivă, Vova este om de lume și primește pe oricine în atelier, gata oricând de vorbă și povești.

Dar, mai sigur, ca să nu vă loviți de ușa încuiată, telefonul lui Vova este 0722.209.302.

service car Harley-Davidson 1947

Service car Harley-Davidson model 1947

Fiecare zi din viață este câte o poveste, iar poveștile mele sunt, de cele mai multe ori, cu și despre motociclete şi sunt postate pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE, dar pot fi citite și pe   FacebookLinkedInTwitter și  Google+, iar filmele sunt postate pe YouTube.

One thought on “Noul proiect a lui Vova – un service car Harley-Davidson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*