TIBERIU TROIA

Honda Super Cub și Monkey, două modele legendare, au ajuns la magazinul din București

Proiectat în 1958 de însuși Soichiro Honda, fondatorul firmei cu același nume, modelul Super Cub C100 a devenit cel mai vândut vehicul din lume.

Honda Super Cub

După 60 de ani în care Super Cub a fost vândut în peste 100.000.000 de unități, Honda a lansat pentru sezonul 2019 noua variantă, Super Cub C125, o evoluție a legendarei motociclete, proiectată pentru aglomerările orașelor moderne, un capitol nou în lunga istorie a companiei,

Noul Super Cub va fi vândut în cele peste 160 de țări în care predecesorul sau fusese comercializat, forma motocicletei fiind foarte asemănătoare cu cea a vechiului model, beneficiind de un plus de putere și cuplu mulțumită capacității cilindrice majorate.

La rândul lui, șasiul a fost optimizat, având un cadru mai rigid, roți turnate din aliaj de aluminiu, cursa roților majorată, iar frâna față fiind hidraulică cu disc.

Unul dintre avantajele modelului Super Cub, manevrabilitatea excepțională, atât de apreciată încât a inspirat formația Beach Boys să compună piesa “My little Honda”, s-a păstrat, la senzația generală de bine contribuind noile prinderi elastice ale motorului și ale șeii.

Honda Super Cub

Super Cub C125, cu o masă la plin de numai 109 kg, are un consum mediu, de 1,5 ltr/100 km, ceea ce îi asigură o autonomie de 245 km, la cei 3,7 litri ai rezervorului.

Prețul motocicletei este 3890 euro și poate fi văzută, comandată și achiziționată la magazinul firmei Motor Team, dealer autorizat Honda.

Împreună cu primele unități Super Cub, la magazinul din București al dealerului Motor Team a ajuns un alt model legendar produs de Honda: Monkey.

Gândit inițial pentru un parc de distracții din Tokyo, mini motocicleta Monkey avea un motor de 49 cmc și furca de față ușor detașabilă, pentru a putea fi transportată în portbagajul unui autoturism de mici dimensiuni.

Honda Super Cub

Apărută pentru prima dată în 1961, Monkey a evoluat și a devenit cel mai popular vehicul recreațional, un alt simbol al produselor Honda, cunoscută în întreaga lume.

Noua variantă lansată de Honda are același motor instalat și pe Super Cub, dar și sisteme electronice de siguranță și control, chiar dacă propulsorul furnizează doar 7 kW.

Sistemul ABS cu un singur circuit este asistat de o unitate de măsurare inerțială, pentru a preveni pierderea aderenței roții spate, în cazul frânărilor agresive.

Honda Monkey are același consum mediu de 1,5 litri la 100 km, o manevrabilitate spectaculoasă datorită dimensiunilor reduse, ampatament de 1155 mm, cu o rază de bracaj de numai 1,9 m, o masă la plin de 107 kg și un preț final de 4290 euro.

Honda Super Cub

Fiecare zi din viață este câte o poveste, iar poveștile mele sunt, de cele mai multe ori, cu și despre motociclete şi sunt postate pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE, dar pot fi citite și pe  FacebookLinkedIn și Twitter iar filmele sunt postate pe YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*