TIBERIU TROIA

Polaris Ranger XP 1000, vehicolul utilizat de echipele de intervenție montană din Germania

Noul vehicul introdus în dotarea echipelor de intervenție este Polaris Ranger XP 1000 modificat de Speedfactory Quadstore.

Polaris Ranger XP 1000

De multe ori, în cazul accidentelor petrecute iarna pe munte, diferența dintre viață și moarte este decisă de minute, poate chiar de secunde, iar succesul misiunilor de salvare este asigurat de echipamentele și vehiculele din dotare.

După o perioadă în care echipele de intervenție au utilizat modelul Ranger XP 900, la începutul acestui an, vechiul model a fost înlocuit de Ranger XP 1000 modificat.

O singură companie din Germania modifică aceste vehicule, fiind, în același timp, dealer autorizat Polaris.

Întregul proiect este alcătuit din peste 100 de piese special construite pentru instalarea cabinei. Carcasa cabinei este realizată din aluminiu, cântărește aproximativ 200 kg și permite manevrarea facilă a tărgii mobile.

Polaris Ranger XP 1000

Panourile laterale ale vehicolului au fost ranforsate de Speedfactory Quadstore, a fost instalat un scaun articulat pentru paramedic, iar spațiul destinat pacientului poate fi modificat în funcție de poziția în care trebuie transportat pacientul.

În compartimentul motor nu au fost aduse modificări, propulsorul ProStar cu doi cilindri fiind foarte fiabil, iar, cu cei 83 CP pe care îi furnizează și cu un cuplu de 83 Nm, este cel mai performant de la clasa lui.

Și celelalte caracterstici tehnice impresioneză, Ranger XP 1000 având o gardă la sol de 330 mm și capacitatea de a remorca 1100 kg.

Polaris Ranger XP 1000

Mulțumită unei raze de viraj foarte strânse și a unui sistem de direcție precis, vehicolul poate circula fără dificultăți pe trasee dificile și înguste, fiind un partener de încredere în misiunile de salvare.

Operațiunea de schimbare a șenilelor cu roțile standard durează câteva minute, Ranger XP 1000 fiind un vehicul ușor de utilizat de-a lungul întregului an.

Modelul Ranger XP 1000 poate fi comandat și achiziționat de la firma ASP East Group, importator autorizat în România al produselor Polaris, sau din rețeaua dealerilor autorizați ai acestei companii.

Polaris Ranger XP 1000

Pentru cei interesați de amănunte legate de modelele Polaris, am postat mai jos articolul scris cu ocazia vizitei făcute la fabrica din Opole, sigura fabrica Polaris din Europa, în care sunt produse modelele Ranger și testul pe care l-am făcut cu acea ocazie.

Acasă la Polaris – o vizită la fabrica din Opole

Am testat modelul Polaris GENERAL 1000 EPS Deluxe ABS – prezentare video

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*