TIBERIU TROIA

Cum a fost în Croația la testul noului Suzuki Katana

Suzuki Katana, singurul model nou prezentat de firma japoneză în acest an, a fost oferit spre testare presei de specialitate la sfârșitul lunii mai, în Croația.

Suzuki Katana - pregătire de livrare

În ultima perioadă, Suzuki a lansat puține modele noi, dar reprezentanța din România a devenit din ce în ce mai activă și a organizat mai multe evenimente importante pentru presă.

Am fost invitat la Intermot, expoziția internațională de la Köln, am participat în 2017 la un test desfășurat pe pista circuitului Hungaroring, unde am avut ocazia să testez noile modele GSX-R1000 și GSX-S750 iar în acest an am fost invitat la prezentarea și testul modelului Katana.

Pentru că locul stabilit de organizatori se afla pe coasta dalmată, mai departe de aeroporturile pe care am fi putut ateriza, am hotărât împreună cu colegii de la Suzuki România să facem deplasarea cu mașina, mai ales că trebuia să luăm tot echipamentul de protecție necesar în astfel de cazuri.

Suzuki Katana

Orele petrecute pe drum nu au făcut altceva decât să ne alimenteze pofta de mers cu motocicleta și curiozitatea de a vedea noua motocicletă.

Am fost primiți într-un hotel cochet de cinci stele din mica localitate Novi Vinodolski, alături de colegii jurnaliști din Ungaria și ne-am întâlnit cu cei din celelalte țări care testaseră motocicleta înaintea noastră: Cehia, Slovacia, Slovenia și Croația.

În prima seară ne-am întâlnit cu gazdele noastre, colegii de la Suzuki Ungaria, organizatorii evenimentului și am făcut cunoștință cu ceilalți invitați, totul petrecându-se lângă una dintre motocicletele care urmau să fie testate a doua zi, strategic amplasată lângă barul hotelului, unde am putut să sărbătorim în liniște.

Suzuki Katana

A doua zi a început cu o prezentare a motocicletei, un scurt istoric al modelului legendă de la care a pornit întregul proiect și specificația tehnică, după care am plecat în grup împreună cu gazdele noastre, fani declarați ai motocicletelor Suzuki.

Spre deosebire de ziua care trecuse, în care a plouat tot timpul, am avut noroc, ne-am strecurat printre stropii de ploaie și ne-am bucurat de o plimbare de câteva sute de kilometri.

Pentru că unele drumuri din zona fuseseră închise de Poliția locală, traseul inițial a fost modificat și am ajuns pe insula Krk, pe niște drumuri mai puțin circulate, dar măturate de un vânt destul de puternic.

Suzuki Katana

Plimbarea a fost pigmentată cu pauze de cafea, masă și ședinte foto, așa cum se întâmplă la astfel de evenimente iar soarele, care între timp a pus stăpânire pe cer, și-a adus contribuția la reușita acțiunii.

Am încheiat plimbarea cu zâmbetul pe buze și, ca la multe alte motociclete testate, am început să-mi fac socoteli, cum să fac rost de bani ca să-mi iau și o Katana.

Zâmbetul mi l-am păstrat pe tot drumul de întoarcere, timp în care am continuat cu aceleași socoteli…

Suzuki Katana

Pentru cei care vor să afle mai multe amănunte despre cum a fost lansat noul Suzuki Katana și vor să vadă ce am reușit să fac în Croația, am selecționat mai jos articolele postate până acum.

Suzuki Katana – test şi prezentare video

Cum a fost prezentat modelul Suzuki Katana și fișa tehnică a motocicletei

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*