TIBERIU TROIA

Ce a ieșit din colaborarea firmei Indian Motorcycle cu artistul Shige

Indian Motorcycle a prezentat o motocicletă Indian Chief decorată de artistul Shige cu modele inspirate din arta tradițională a tatuajelor.

Shige

Originar din Yokohama, Shige practică arta tatuajului în studioul sau privat, “Yellow Blaze”, unde și-a rafinat stilul personal în ultimii 24 de ani, interpretând teme tradiționale japoneze.

Artistul și-a perfecționat stilul la mijlocul anilor ‘90, pe vremea când lucra ziua ca mecanic moto și noaptea ca artist al tatuajelor, pasiunea sa pentru motocicletele americane fiind motivul pentru care a decis să abordeze proiectul Indian Chief.

Shige a explicat astfel alegerea modelului aplicat pe motocicletă: “Am ales un model în care apare un demon tradițional japonez într-o ploaie de flori de cireș. Eu înțeleg tatuajul altfel decât majoritatea, care îl consideră doar decorație.

Shige

Motivul pentru care se tatuează un demon Oni pe mijlocul corpului și pe inimă, adică, în cazul nostru pe rezervor, este că demonul te protejează. Oni este un demon, dar nu este malefic, dimpotrivă, te protejează de rău și ghinion.

Un tatuaj trebuie să fie frumos atunci când corpul este în mișcare. Florile de cireș trebuie să fie perfect amplasate, pentru că ele trebuie să echilibreze prezența demonului, alături de semnificația florii de cireș în cultura poporului japonez. Această imagine de sensibil și efemer, poate să se refere și la motocicletă sau chiar la viața omului.”

Shige

Modelul realizat de Shige va fi pus în operă în acest an de Indian Motocycle pe un model Indian Chief și motocicleta va fi prezentată în cadrul unui eveniment VIP, care va fi organizat la Londra, în primăvara anului viitor, alături de proiectele artiștilor Mayonaize și Carlos Torres.

Alți 40 de artiști dintre cei mai cunoscuți din lumea tatuajelor, vor concura pentru a-și vedea proiectele puse în operă de Indian Motorcycle pe motociclete adevărate, decizia finală fiind luată prin votul publicului în această toamnă.

Shige

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*