TIBERIU TROIA

Start excelent pentru echipa Polaris Xtremeplus în sezonul 2023

După ce a terminat cea de-a 15-a ediție a Raliului Dakar, echipa Polaris Xtremeplus reușește un dublu podium în prima rundă a Cupei Mondiale FIA la Cross Country Bajas.

Polaris Xtremeplus

Cea mai cunoscută și dificilă cursă din lume, Raliul Dakar s-a încheiat luna trecută în Arabia Saudită.

Prezentă la start cu nu mai puțin de șase echipaje internaționale, toate concurând cu noul Polaris RZR Pro R, echipa Xtremeplus a marcat cel de-al 11lea an de participare la Raliul Dakar cu Polaris RZR.

Fiind o echipă obișnuită cu greutățile pe care le înfruntă concurenții la Dakar, patru din cele șase  echipaje au ajuns cu succes pe podiumul final și și-au luat cu mândrie acasă medalia  oferită celor care termină cursa, după 8.595 de kilometri și 14 zile de pilotaj extrem.

Polaris Xtremeplus

„Din cele 25 de ediții de Dakar la care am participat personal, aceasta a fost cu adevărat cea mai grea dintre toate”, a spus managerul echipei, Marco Piana. „Lungimea etapelor și a porțiunilor de traseu, combinată cu condițiile meteorologice nefavorabile, au făcut-o foarte grea, dar cu siguranță memorabilă, cu o muncă de echipă și un sprijin incredibil, neclintit.

„Acesta a fost primul nostru an cu RZR Pro R și cu siguranță noul model și-a demonstrat potențialul și fiabilitatea. Traseul din acest an a împins toate vehiculele la maximum, iar faptul că am avut patru echipaje care au ajuns la linia de sosire în Damman demonstrează foarte multe, mai ales pentru că nu am avut mult timp înainte de cursa pentru teste.”

Polaris Xtremeplus

Echipa Polaris Xtremeplus concurează acum în Cupa Mondială FIA la Cross Country Bajas,  obținând un dublu podium spectaculos în primul tur din această lună desfășurat în Arabia Saudită.

Jeremie Warnia și Loic Minaudier au ocupat locul doi pe podiumul categoriei T4, cu doar un minut în urma câștigătorilor, în timp ce perechea Michele Cinotto și Maurizio Dominella li s-au alăturat pe podium pe poziția a treia. Cel de-al treilea echipaj format din Luis Genderson și Juan Carlos Carignani a terminat pe locul șapte.

Următoarea provocare pentru echipa Polaris Xtremeplus: Qatar International Baja în Orientul Mijlociu, 16-18 martie.

Polaris Xtremeplus

Produsele trustului Polaris pot fi achiziționate din magazinele firmei ASP Group East, importator autorizat pentru România, Bulgaria și Republica Moldova, magazine aflate în București, Cluj-Napoca și în Timișoara sau din rețeaua de dealeri autorizați ai acestei companii.

Credit foto: Polaris

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*