TIBERIU TROIA

Fetele pe circuit – Girls On Track ediția a 7-a a fost un succes

Evenimentul Girls On Track rezervat doamnelor și domnișoarelor, aflat la cea dea 7-a ediție, organizat de Adrian Petrovici s-a bucurat de o numeroasă participare.

Girls On Track 2023

Fenomenul moto este din ce în ce mai răspândit printre reprezentantele sexului frumos din România și asta trebuie să ne bucure.

În țările cu tradiție din vestul Europei am văzut pe circuite doamne respectabile care alergau cot la cot cu soții pe pistă, după care cei doi își împărțeau sarcinile: doamna pregătea ceva de mâncare în boxă, în timp ce domnul verifica motocicletele pentru manșa următoare.

Girls On Track 2023
Și culmea e că doamna mergea chiar foarte bine, dacă ar fi participat în cursele din România s-ar fi clasat aproape de podium, ca să nu spun mai mult.

Așteptam de mulți ani să văd așa ceva și la noi în țară și iată că s-a întâmplat.

Aflasem de edițiile precedente ale evenimentului, dar, nu mai știu din ce motive, nu mi-am făcut timp să vin ca spectator.

Girls On Track 2023

În acest an am hotărât să văd și eu cum decurge acțiunea, mai ales pentru că urma să participe și Andreea, prietena mea din Cluj, care coordonează activitatea companiei CocMotors, unul dintre cei mai activi dealeri de motociclete din acea parte a țării.

Surpriza mare pe care am avut-o a fost faptul că aproape toate cele peste 50 de motocicliste au venit pe motociclete serioase, nu prea au fost motoare de cilindree mică.

Girls On Track 2023

Treabă serioasă la Girls On Track, ca la orice Track Day obișnuit, nu ai fi zis că e vorba de domnișoare, din care unele se aflau la prima prezență pe circuit.

Și Andreea a fost la prima participare la un astfel de eveniment, dar n-ai fi zis asta, mai ales pentru că a venit cu noua ei motocicletă, un Ducati Streetfighter, motocicletă căreia abia îi făcuse rodajul, având-o de trei săptămâni.

Girls On Track 2023

Andreea Ilișan pe pista circuitului MotorPark România.

Revizie tehnică, transpondere, sedință tehnică, piloții împărțiți în serii, cronometraj, tot dichisul cuvenit unui eveniment adevărat.

Sponsori, parteneri ai evenimentului, magazin cu echipamente moto corespunzătoare acțiunii instalat de MotoEmotion, importatorul Alpinestars în România, instructori, comisari de traseu, fotografi și, mai presus de toate, entuziasm cum rar am mai văzut.

Girls On Track 2023

Fetele s-au dat pe circuit zi de vară până-n seară, totul a fost minunat. Au fost și ceva mici evenimente nedorite, dar fără urmări și, la urma urmei și asta face parte din motociclism. Cine nu vrea să riște nimic, are căile deschise către competițiile de șah (nu vreau să fiu mitocan și să zic de concursurile de gătit).

Evenimentul s-a desfășurat de-a lungul a două zile și cele mai multe dintre participante au ales să fie prezente în ambele zile.

Girls On Track 2023

Asta a presupus o noapte de cazare la un hotel din apropiere, unde cred că antrenamentul a continuat în alt fel, dar asta nu mai e problema noastră.

Noi trebuie să fim conștienți că motocicleta nu mai este de mult apanajul exclusiv al bărbaților, să ne bucurăm că sunt pe stradă din ce în ce mai multe doamne și domnișoare și să le încurajăm să participe în număr și mai mare la ediția viitoare a evenimentului Girls On Track.

Girls On Track 2023

Fiecare zi din viață este câte o poveste, iar poveștile mele sunt, de ce mai multe ori, cu și despre motociclete. Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*