TIBERIU TROIA

HOG România a împlinit 10 ani

HOG – Harley Owners Group este unul dintre cele mai vechi cluburi de motocicliști din lume, iar ramura din România a fost înființată în 2007.

HOG București 10 ani

Ca de obicei voi începe cu începutul, mizând pe faptul că nu toți cei care citesc poveștile mele sunt motocicliști experimentați. Poate nici măcar nu sunt încă motocicliști, dar asta se poate rezolva…

După 80 de ani de activitate, Harley-Davidson, probabil cel mai cunoscut producător de motociclete, dar, cu siguranță producătorul cu cea mai bună politică de marketing, a hotărât să pună bazele unei organizații mondiale a proprietarilor de motociclete cu același nume.

Decizia s-a transformat în realitate, Harley-Owners Club, club cunoscut ca HOG, a luat naștere în 1983.

Principiile de funcționare ale clubului sunt simple.

Fiecare dealer este îndrumat să înființeze o asociație proprie, ramură a clubului numită “Chapter”, organizație sprijinită și finanțată de dealerul respectiv, în care, de cele mai multe ori, dar nu în mod obligatoriu, sunt implicați motocicliști care lucrează ca angajați în operațiunea dealerului organizator.

HOG București 10 ani

Dealerii nu sunt obligați să organizeze un Chapter și nici un Chapter nu poate exista fără a fi arondat unei operațiuni Harley-Davidson.

De curând, începând din 2014, s-a luat hotărârea ca, în cazuri speciale, un dealer să poată susține și finanța în același timp, câte două grupuri, două Chapter. În unele orașe nici nu e de mirare, masa clienților respectivei operațiuni fiind uriașă.

Îmi aduc aminte că, în anul 2008, atunci când am participat la întrunirea dealerilor H-D organizată în Las Vegas, dealerul local a vândut în acel an peste 2500 de motociclete, adică de 2,5 ori mai mult decât totalul motocicletelor noi vândute de toți producătorii prezenți în țara noastră.

Având în vedere că fiecare motocicletă nouă vine la pachet cu cotizația de membru platită pentru primul an, este greu de crezut că cei 2500 de clienți din acel an se pot întâlni ca să iasă la o plimbare în grup, astfel încât se justifică existența a două, sau mai multe organizații locale.

HOG București 10 ani

La noi încă nu s-a ajuns la acest nivel, dar începutul și primii 10 ani au fost promițători.

Operațiunea Harley-Davidson București a demarat în toamna anului 2007 și, imediat după începerea activității, fiind îndrumați de colegii de la Oxford, unde se află sediul Harley-Davidson Europe, s-a luat hotărârea în cadrul micului colectiv să punem bazele ramurii HOG România, cu primul Chapter Bucureşti.

Dintre noi toți, Marcel Chiva era cel mai implicat în mișcarea Harley-Davidson locală, propunerea lui în funcția de lider al organizației fiind o decizie normală.

Așa a apărut HOG București, gruparea s-a dovedit unită și foarte activă, având participări notabile la adunările moto din România și prezențe interesante la evenimentele de profil din Europa.

HOG București 10 ani

Încet-încet, de la plimbări până la Giurgiu, s-a ajuns la drumuri în echipă până la Saint Tropez și chiar mai departe, participările grupului românesc soldându-se chiar cu premii internaționale de excepție, în timp ce numărul total de membri ai organizației HOG a depășit 1.000.000 în întreaga lume.

Au trecut 10 ani și, la petrecerea de sfârșit de an organizată de dealerul Harley-Davidson local, membrii HOG ai Chapterului București (deocamdată singurul existent în România) au sărbătorit 10 ani de existență, care se confundă cu cei 10 ani de existență ai operațiunii Harley-Davidson București.

Așadar am fost martor al evenimentului, unde am găsit voie bună, mâncare, băutură și tot ce mai era nevoie pentru o sărbătoare reușită.

La mulți ani Harley-Davidson București !

La mulți ani HOG România !

HOG București 10 ani

Dacă vreți să aflați mai multe amănunte despre activitatea dealerului Harley-Davidson Bucureşti și al organizației HOG București, mai jos sunt articole postate până acum.

Un român a câştigat concursul de custom Harley-Davidson de la St.Tropez – mai 2016

Harley-Davidson București a sunat adunarea la sfârșit de an, HOG București a răspuns prezent

Gama Sportster produsă de Harley-Davidson a împlinit 60 de ani

Fiecare zi din viață este câte o poveste, iar poveștile mele sunt, de ce mai multe ori, cu și despre motociclete. Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul  POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*